Ingen organiserad Odessa-resa

Dela gärna!

Ända sedan lottningen av Europa League-kvalet i mitten av juni har vi mer konkret än tidigare jobbat stenhårt på att få till en organiserad resa till Ukraina för Djurgårdssupportrar.

Trots det hårda arbetet från oss och olika samarbetspartners har vi inte kunnat hitta en lösning, och tvingas nu meddela att det inte blir någon organiserad resa denna omgång.

Den stora anledningen handlar om priset, som inte gör det ekonomiskt hållbart att arrangera en resa. Dels har vi undersökt medlemmarnas ekonomiska smärtgräns och priserna ligger tyvärr en bit över den. Dessutom har vi ingen möjlighet att chansa med ett dyrare pris då ett halvfullt plan kan äventyra hela föreningens ekonomi.

Priserna är höga just under denna period eftersom det just nu är fotbolls-VM, flera europeiska storlag går in i kvalet till Champions League och Europa League samt att det är högsäsong för turism i hela Europa. Resmålet är dessutom ett land som delvis är en krigszon och alla bolag flyger inte dit.

JK har helt enkelt inte möjlighet att subventionera flyget med de summor som skulle krävas.

Det är dock värt att påpeka följande:

– JK har idag cirka 4800 medlemmar under 2018. Hade den siffran till exempel varit över 7000 eller 8000 hade vi haft mycket mer resurser som hade använts direkt in i vår reseverksamhet, dit den absoluta merparten av våra intäkter går. Hade vi haft 8000 medlemmar nu hade det inneburit nästan en halv miljon kronor mer i intäkter.

– JK:s souvenirförsäljning är vår andra stora inkomstkälla och även här går den absolut största delen av vinsten till resorna. Om du inte brukar köpa JK:s souvenirer är det värt att ha detta i åtanke. Skulle vi till exempel sälja slut vår nya t-shirt och piké på söndag är det över 25 000 kronor vi kan lägga till Reseklubben.

Det är också viktigt att påpeka att JK:s ekonomiska resurser under ett år läggs på saker som service till medlemmar, kampanjmaterial, tifostöd, samlingar och andra evenemang samt mycket annat – även om reseverksamheten är där vi satsar absolut mest pengar. Det är till exempel så vi kunnat behålla ytterst prisvärda resor i Allsvenskan trots att vi har ett av Sveriges bästa bussbolag.

Vi hoppas givetvis att DIF klarar sig vidare till nästa omgång och att det kan bli en organiserad resa då istället.

Om du vill ta dig till Ukraina på egen hand så kommer vi tillsammans med DIF Fotboll ta fram en mer omfattande reseguide med tips på färdvägar och annat.

BLI MEDLEM HÄR

KÖP SOUVENIRER HÄR


Har du frågor om Reseklubbens verksamhet? Kontakta oss på [email protected]

Läs mer om dubbelmötet med FC Mariupol här

Köp biljett till hemmamatchen här