Kaknäscupen 2018 – allt du behöver veta

Dela gärna!

På lördagen den 25 augusti är det dags för årets upplaga av den prestigefyllda Kaknäscupen. Det är något färre lag än de senaste åren men tio starka utmanare ska kämpa om den åtråvärda pokalen.

Här är allt du som ska spela eller titta på behöver veta inför 2018 års upplaga av Kaknäscupen på Kaknäs IP.

OBS! Buss 69 som går ut till Kaknäs går just nu endast från Karlaplan, inte från T-Centralen som annars. Detta på grund av arbeten vid centralen. Kolla SL-appen innan du åker!

OBS! Det finns INTE möjlighet att parkera på Kaknäs IP. Parkera på betalparkeringen vid Kaknästornet och gå, om du inte åker kollektivt. Bilar som eventuellt parkerar vid sidan av vägen bredvid Kaknäs kan med stor sannolikhet få böter. OBS!

JK söker funktionärer som kan hjälpa till med placering av koner, mål, utdelning av västar, plocka skräp, sälja, grilla och mycket mer. All hjälp är välkommen! Kontakta [email protected] om du är intresserad av att hjälpa till.

FÖR ER SOM SKA SPELA

Vi vill att alla lag är på plats senast 10.30 för anmälan i sekretariatet. Kom ihåg att alla som ska spela måste vara medlemmar i Järnkaminerna 2018. Om man inte har fått hem sitt medlemskort skriver man ut sin bekräftelse på bokat medlemskap eller visar upp i mobilen.

Upplägget på turneringen är följande:

– Det är sjumanna-fotboll med speltiden 1×15 minuter.
– Underlaget är konstgräs.
– Det finns tre spelplaner som kommer att utnyttjas till max under gruppspelet.
– Vi har 10 lag uppdelat i två grupper med fem lag i varje grupp.
– Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till semifinal.
– Totalt kommer 23 matcher att spelas, varav 20 matcher i gruppspelet och 3 slutspelsmatcher.
– Första matchen börjar 11.00 och hela turneringen beräknas vara slut strax före 15.00. (Se hela spelschemat längst ned)

FÖR ER SOM SKA VARA PUBLIK:

Vi hoppas även få besök av många fler Djurgårdare än bara de som spelar. Förutom att se fotboll av mycket skiftande kvalitet kan du på lördag:

* Äta och dricka gott. Järnkaminerna serverar hamburgare (30 kr), grillkorv (10 kr), och olika alternativ av iskalla drycker (20kr/10kr). Vi tar kontanter men betala helst med kort eller swish.

OBS! Alla eventuella intäkter från försäljningen av mat och dryck går till att betala kostnaderna för Kaknäscupen.

* Bli medlem i Järnkaminerna, köpa souvenirer, skriva upp dig på kommande JK-­resor.

* Umgås med Djurgårdare, helt enkelt. Det blir knappast bättre.

Väderrapporterna lovar uppehåll under dagen, men ta med varma kläder då det kan bli kyligt om solen går i moln.

Vi vill också påpeka att skräp ska slängas sopsäckar/papperskorgar. Allt som ligger på marken måste andra Djurgårdare plocka upp efter turneringen, så släng skräpet där det hör hemma.

TACK

Ett stort tack till DIF Fotboll, En Arena och Event för alla för all hjälp med att kunna arrangera Kaknäscupen på bästa möjliga sätt! Ett extra tack till DIF:s eminente materialare Inge “Kinge” Lindström.

SÅ SPELAS CUPEN

Upplägget blir på grund av antalet lag lite annorlunda än de två-tre senaste åren. Turneringen kommer spelas i två grupper med fem lag i varje där alla möter alla. De två bästa lagen i varje grupp går sedan vidare till semifinal.

Lottningen genomfördes på Järnkaminernas och DIFpoddens Instagram på tisdagen och här är grupperna:

Grupp 1:
DIF Söderort
DY STHLM
En liten bit av Polen
FBR Limoncello
Hersby La Masia

Grupp 2:
467 STHLM
Ultra Caos Stockholm
DIF Haninge
Likely Lads
Los Jaros

Spelschema

Eftersom alla grupper har ett ojämnt antal lag är det en utmaning att få ihop ett rimligt spelschema. Vi kommer att spela på tre planer (förutom en omgång samt slutspelet) och alla lag har varsitt tillfälle under turneringen när de har två matcher efter varandra.

Här är hela spelschemat: