Länge leve Allsvenskan – stoppa polisens repression!

Dela gärna!

För några dagar sedan nåddes vi av beskedet att Polismyndigheten återigen har valt att kollektivt bestraffa oss supportrar. Denna gång i form av minskad publikkapacitet i en av årets hetaste matcher.

Polismyndighetens sätt att behandla supporterkollektivet hade inte accepterats någonstans i det övriga samhället. Vi är därför tydliga – vi säger NEJ till kollektiv bestraffning, vi säger NEJ till ståplatsreducering.

På söndag spelas ett nytt derby på Stockholmsarenan och vi skulle önska att allt inför skulle handla om att ha en grym samling, göra en jävligt bra läktarinsats och sjunga ut Bajen.

Tyvärr tvingas vi återigen konstatera att Stockholmspolisen väljer att bestraffa kollektivet och begränsa antalet platser på ståplats. Totalt cirka 950 platser på varje lags kortsida plockas bort – ännu ett steg på polisens “tillståndstrappa” där nästa kan vara att plocka bort fler platser och i ett senare steg ta bort ståplats helt…

Polisens agerande, där beslutet dessutom kom till klubbarna först långt efter att biljetter börjat säljas, är ett hot mot det vi alla älskar med Djurgårdens IF och svensk fotboll. Det är ett hot mot allt det som gör fotbollen i Sverige värd att uppleva.

Polisens tillvägagångssätt här är fullkomligt respektlöst och det går inte att dra någon annan slutsats än att det enda syftet är att sabotera för klubbarna och för oss supportrar.

En aktiv läktarkultur är det absolut viktigaste för att svensk fotboll ska leva. Utan sången, tifon, hånen och kärleken finns det inget kvar att vilja uppleva och vara en del av.

Länge leve Allsvenskan – stoppa polisens repression!

Järnkaminerna Stockholm