Krönika: Låt oss göra drömmar till verklighet

Dela gärna!

Nu drar det äntligen igång igen. Efter en tjuvstart med bortapremiär i Göteborg är det dags för det som alltid är en av årets höjdpunkter: Hemmapremiär på gamla fina Hovet.

När det stod klart att vi förlorat i semifinalspelet mot Skellefteå i våras kändes det extremt tungt. Efter några dagar kröp ändå känslan av stolthet fram och tacksamhet över att det här underbara hockeylaget överträffat alla förväntningar och fått oss att i alla fall kunna drömma om det där 17:e guldet igen.

Sedan började spelare efter spelare lämna, vissa för NHL och KHL, andra för toppkonkurrenter i Sverige. Ersättare har hämtats såväl från de egna leden som utifrån, men en sak är säker: Förväntningarna utifrån kommer vara större än på mycket länge. Med all rätt, kanske du säger.

Och absolut, vi ska ha förväntningar på den här upplagan av DIF Hockey. Vi leds ändå av urdjurgårdarna Andreas Engqvist och Jacob Josefson, som nu båda är hemma för att göra sin dröm till verklighet – att vinna SM-guld med Djurgår’n. Det är ingen uppgift de tar lätt på, direkt.

Att vi är topptippade av så kallade experter och har höga förväntningar innebär inte att vi får bli bortskämda. Det värsta vi kan göra i vår hemmaborg är att sucka över missade passningar eller dåligt power play-spel. Det är då våra motståndare kan använda vårt tryck från läktarna mot oss.

Låt oss istället enas bakom skölden, bakom ledarna i truppen som precis som vi växt upp och levt med den här föreningen, i vårt och i torrt. Låt oss lyfta upp spelarna till nya höjder med hjälp av vår sång, vår stöttning och vår press på domare och motståndare. Allt det där som bara vi kan skapa.

Förra året fick vi anledning att börja drömma igen. Låt oss tillsammans göra drömmar till verklighet.

Stå upp och sjung för Djurgår’n – oavsett vilken sektion du befinner dig på!

Viktor Adolfsson
Ordförande Järnkaminerna


Fåtal klackbiljetter återstår – köp biljett här!