Bojkotten mot kiosker och barer fortsätter i Globen

Dela gärna!

Inför senaste hemmamatchen på Hovet utlyste vi en bojkott mot kiosker och barer med anledning av prissättningen. Denna bojkott fortsätter i Globen på annandagen, det är samma företag som styr kioskerna och barerna där som på Hovet!

Vi uppmanar därför alla Djurgårdare att inte köpa något i arenans kiosker och barer. Se till att dricka öl eller andra drycker före och efter match istället på intilliggande krogar och ge allt på läktaren i tre perioder!

Priserna i kioskerna har länge varit dyra men har eskalerat under det senaste året. Några aktuella exempel är 39 kronor för en halvliters bubbelvatten eller 57 kronor för popcorn. Detta gör det alldeles för dyrt för Djurgårdare med familj att gå på hockey. Vi har fått flera vittnesmål från föräldrar som väljer att inte gå på hockey lika ofta längre eftersom alla kostnader på och runt Hovet/Globen är för stora.

Vi är Hovets absolut mest frekventa hyresgäster varje år och antagligen är vår trogna publik också de som spenderar mest pengar i barer och kiosker. Låt oss därför slå till där det gör som ondast för Stureplansgruppen Arena Catering – i plånboken.

Vi hoppas att en kraftigt minskad försäljning på hockeymatcherna på Hovet kan leda till en förändring och det snart.

Vi vill påminna om följande:

– Vi kommer att fortsätta uppmana till bojkott så länge ingen förbättring sker.
– Hjälp oss sprida ordet om bojkotten till alla Djurgårdare du känner, oavsett sektion! Dela den här texten och den bifogade bilden.
– Ska du äta eller dricka i samband med matcherna? Se till att göra det innan du kommer till arenan.

JÄRNKAMINERNA STOCKHOLM