Krockarna hade kunnat undvikas – om ni hade velat

Dela gärna!

I och med att vårt älskade Djurgårdens IF är klara för SM-final i ishockey mot just Frölunda får vi också två ytterligare matchkrockar där DIF spelar viktiga matcher i både ishockey och fotboll exakt samtidigt.

Att det är svårt att få ihop spelscheman och att det kan ske en krock då och då när matcher spikas med väldigt kort varsel är förståeligt. Men att det drabbar oss tre gånger på ett och samma slutspel är inte acceptabelt. Framför allt söndagens krock i Göteborg där vi spelar fotboll mot Häcken på Hisingen samtidigt som vi spelar hockey i Scandinavium mot Frölunda, är något som också hade kunnat undvikas. Tyvärr har inblandade aktörer förutom DIF Fotboll och DIF Hockey valt en supporterfientlig väg. Istället för att få en helt galen påskdag i Göteborg för hundratals Djurgårdssupportrar ställs vi alla inför ett av de jobbigaste valen på länge.

Dessutom krockar vår hemmamatch i Allsvenskan mot IFK Norrköping med SM-final 3 i Göteborg.

Det finns ett enda lag i svensk idrott vars supportrar kan drabbas av det här. Då borde det också vara förhållandevis enkelt att undvika denna typ av krockar, framför allt längre fram i ett slutspel. Dessutom är det ju samma bolag, C More, som just nu sänder både Allsvenskan i fotboll och SHL. Nu förlorar de såväl tv-tittare som besökare på matcherna de sänder och antagligen även betalande kunder.

Vi vet att vår klubbs respektive sektioner jobbat hårt med den här frågan men vi kommer se till att detta lyfts mycket högre upp på dagordningen kommande säsonger. Vi vet att det går att pussla ihop spelscheman, vi Djurgårdare har blivit något av experter på det med två så framgångsrika delar av vår förening. Tillsammans med DIF jobbar vi nu för att en Djurgårdare aldrig ska behöva tvingas ställas inför liknande val igen.

Till sist, har vi några uppmaningar till alla Djurgårdare där ute, precis som inför bortapremiären i fotboll och första semifinalen hemma i hockeyn

  • Gör ditt eget val av vad du helst lägger tiden och kraften på att göra!
  • Respektera att alla Djurgårdare gör sitt val och det som den själv anser är det rätta, alla som stöttar DIF på plats är hjältar oavsett sport.
  • Oavsett vad du väljer mellan Bravida Arena, Scandinavium eller Stockholmsarenan – stöd Djurgår’n på plats! Välj inte tv-soffan bara för att matcherna spelas samtidigt.
  • SJUNG FÖR DJURGÅR’N!

Det är ishockey och fotboll, och Djurgår’n är vår grej!

/Järnkaminerna Stockholm