Krönika: En dag för oss – en dag för DIF

Dela gärna!

Nu är det äntligen dags. Järnkaminernas dag 2019, Malmö FF hemma på Stockholmsarenan. Ett år och två månader efter att vi tog hem Svenska cupen 2018 är det dags att möta Malmö på hemmaplan igen och givetvis är det cupfinaldagen vi tar med oss som målbild till den här matchen.

Inför matchen anordnas ett Open Air Special, precis som på cupfinalen bakom Sofialäktaren. Fler har tackat ja till eventet än vid tidigare samlingar så det ser ut att bli en riktigt grym samling. Hela Djurgårdsfamiljen på ett och samma ställe, det bästa som finns! Kom dit redan klockan 13.00 när allt drar igång!

JK-dagen inleddes med en storsatsning på hockeyn i januari 2006 när JK/Blue Saints fyllde 25 år. På de 13 åren har dagen blivit ett välkänt begrepp i Hockeysverige och det lär det bli inom svensk fotboll efter söndagen, den fjärde gången vi kör JK-dagen i fotbollen.

Imorgon handlar allting om oss, vår supporterkultur och Djurgårdens IF. Vi ska vara stolta över vår historia och se till att vårda vår framtid och skydda den från yttre hot som är mer påtagliga än på länge. Det bästa sättet att göra det är att manifestera allt som är så jävla grymt med att vara Djurgårdare. Det är det vi gör tillsammans imorgon.

Vi har just nu cirka 4950 medlemmar i Järnkaminerna och vi hoppas passera 5000 senast på matchdagen. Det skulle vara högsta siffran i juli någonsin, under fjolårets rekordår passerade vi 5000 först i mitten av augusti. Era medlemskap är anledningen till att vi kan bibehålla låga busspriser trots hög kvalitet på resorna. Det är också en av anledningarna till att JK-dagssamlingen kommer bli så grym som vi hoppas. Så är du inte medlem eller har polare som inte är det – se till att de blir det på JK-dagen!

Till sist, några uppmaningar:

  • Dra med en polare! Vi lär passera 18 000 sålda biljetter på lördagen men vi kan trycka på ytterligare! Fyll södra övre – köp biljett här!
  • Matchtröja på! Det är också Matchtröjans dag så leta i garderoben efter din favoritmatchtröja!
  • Kom i tid till samlingen, du kommer inte vilja missa någonting av den här dagen!
  • Se till att plocka upp ditt skräp och säg åt de som inte gör det. Det kommer finnas sopsäckar på samlingen!
  • Var inne på läktarna i tid och tänk på att det är där vi ska prestera som bäst, inte på samlingen eller i baren!
  • Ge allt för Djurgår’n och för vår läktarkultur!

Viktor Adolfsson
Ordförande Järnkaminerna