Krönika: Vi har allt att vinna på söndag

Dela gärna!

På söndag möter vi Solna aik i ett av de största och viktigaste derbyna på 2000-talet. Det står alltid mycket på spel i derbyn men i denna match så har vi chansen att skaffa oss ett drömläge i tabellen och samtidigt praktiskt taget hänga av råttorna i guldstriden. Det är inte bara stoltheten och prestigen som är det viktigaste den här gången utan även poängen i tabellen. Det är ett rätt skönt läge.

Utöver allt detta finns ytterligare en chans, att efter Gnagets uttåg i först Champions League och sedan Europa League dra ifrån dem och kasta ner dem i ett djupt och mörkt hål där det lär krävas avgångar till höger och vänster och de förhoppningsvis får spela höstmatcherna inför halvtomma läktare och börja dra åt svångremmen ekonomiskt inför kommande år.

Det finns ingen anledning att vara alltför nervös som Djurgårdare inför söndag för vi har betydligt mer att vinna än förlora. En förlust skulle självklart svida något oerhört och guldstriden skulle då vara vidöppen helt plötsligt, men vi skulle fortfarande leda Allsvenskan och ha ett bra slagläge inför hösten. En vinst däremot, ja det går knappt att föreställa sig hur skön den skulle vara…

”Gnagarsvin, gnagarsvin…”

Vi har mer eller mindre redan fyllt tre etage på den södra kortsidan med Djurgårdare så det lär bli den fetaste derbyklacken någonsin. Det har varit en grym stämning de senaste matcherna, borta såväl som hemma.

Man riktigt känner hur en låga har tänts hos Djurgårdsfamiljen, en törst efter framgång och en vilja att göra vad som än krävs för att uppnå den.

En vinst på söndag skulle innebära precis allt för Djurgårdens IF och för oss supportrar. Det skulle även vara en monumental revansch för förlusterna i Allsvenskan mot råttorna de senaste säsongerna. Det kommer inte att bli lätt att besegra vår ärkefiende i deras borg, men det känns ändå jävligt bra att upp emot 10 000 Djurgårdare kommer att finnas på plats för att sjunga fram våra blårandiga järnkaminer. Tre etage med hungriga och beslutsamma Djurgårdare – om vi presterar på topp så kommer vi att köra över råttorna fullständigt.

Vi har allt att vinna på söndag, men det kommer att krävas blod svett och tårar både från spelarna och oss på läktarna. Låt oss ta chansen, det är vår tid nu.

/@DIF_Vasterort