Krönika: Tillsammans för DIF – begär INTE tillbaka några pengar

Dela gärna!

Det är lätt att vara supporter i medgång men det är i motgång vi supportrar behövs som mest och verkligen kan göra skillnad. Utöver att Djurgården just nu blöder ekonomiskt på grund av coronasituationen så har vi även fått en tung inledning på säsongen. Det är kanske lätt hänt att man i frustration över de sportsliga resultaten kräver pengarna tillbaka för sitt säsongskort trots att man från början inte hade tänkt det, men av många dåliga anledningar till att kräva pengarna tillbaka så är dåliga sportsliga resultat kanske den allra sämsta. (Det är snarare en anledning att istället köpa några extra stödbiljetter så att Bosse kan plocka in en riktigt bra värvning eller två inför Champions League-kvalet och fortsättningen av Allsvenskan).

Alla hade en gång i tiden råd att köpa säsongskortet. Självklart kan saker och ting ha förändrats sen dess så att man verkligen behöver få tillbaka pengarna som man redan har spenderat på laget i sitt hjärta, men jag tror nog att de flesta faktiskt har möjlighet att avstå från att göra detta. Har man möjligheten borde man göra det!

Vad skulle hända om alltför många tar det ”egoistiska” alternativet istället för att visa solidaritet med DIF Fotboll och resten av Djurgårdsfamiljen?
Säg att tusentals säsongskortsinnehavare i frustration över dåliga sportsliga resultat kräver pengarna tillbaka, då skulle Djurgår’n tappa åtskilliga miljoner utöver vad de redan går back vilket skulle försvåra eller rent utav omöjliggöra fortsatta sportsliga satsningar av det slaget vi vant oss vid och vill se. Vi skulle tappa i konkurrenskraft gentemot övriga storklubbar, vi skulle kanske inte alls kunna utnyttja den förändrade spelarmarknaden till att fynda kvalitetsspelare till en billig peng utan snarare tvingas sälja våra egna stjärnor för att täcka underskottet. Vi skulle potentiellt kunna rasera allt det som vi tillsammans har byggt upp under de senaste åren, där vi har gått från mittenplaceringar och dålig ekonomi till titlar, Europaspel och en välfylld kassa. Vill vi tillbaka till mittens rike i tabellen där vi får ännu sämre förutsättningar att konkurrera med våra största antagonister som fortfarande har en större omsättning och kan betala högre spelarlöner? I helvete heller!

Vi ska gå stärkta ur den här krisen. Vi ska bibehålla vår starka ekonomi i så stor utsträckning som möjligt så att Bosse och Henke kan fortsätta spendera pengar på att bygga och stärka laget, så vi får större möjligheter att vinna titlar och ta oss ut i Europa. Vi ska visa vad Djurgårdsfamiljen är gjord av för virke. Vi ska vara bäst i Sverige på att INTE kräva ersättning för våra säsongskort, och på så sätt visa att vi Djurgårdare är supportrar – inte konsumenter. Vi ska se till att vi står starka den dagen publik återigen tillåts på arenorna. Den dagen ska vi inte bara göra en hejdundrande comeback på läktarna utan vi ska också ha något riktigt bra att komma tillbaka till.

Det är inte mycket vi kan göra som supportrar i dagsläget för att stötta vårt kära Djurgården. Vi skulle alla så gärna vilja stå där på läktarna på söndag i den viktiga matchen mot Kalmar och sjunga fram laget till seger, så som vi har gjort så många gånger förr när det har verkligen har krävts. Nu kan vi tyvärr inte det, men det finns en enormt viktig sak som du kan göra för Djurgår’n i denna svåra situation; avstå från att kräva pengar tillbaka för ditt säsongskort.

Tillsammans för DIF!

/@DIF_Vasterort