Kommuniké inför starten av SHL-hockeyn

Dela gärna!

Till helgen drar SHL-hockeyn igång (även om DIF:s premiär dröjer till den 27 september). Den gör det som bekant helt utan publik.

Publiken det som alltid borde driva svensk hockey framåt. Vi är det som kan få hockeyn att leva upp på riktigt. Utan publik blir det en helt annan sport. Vi kommer liksom under fotbollssäsongen glädjas åt mål och framgångar. Vi tänker dock inte låtsas som något annat än att de här matcherna i slutändan endast spelas för tv-kamerorna.

Tyvärr är den ekonomiska situationen hos många ishockeyföreningar än mer sårbar än i fotbollens motsvarigheter. Vår egen förening är ett tydligt exempel på det. Vi har givetvis förståelse för utmaningarna som det här för med sig. Alternativet att inte spela någon hockey alls just nu är värre än att spela utan publik, när det kommer till DIF Hockeys framtid.

Vi hoppas att såväl Djurgårdens som svensk ishockeys framtid efter pandemin kan vara mer hållbar.

Vi kommer ha en god dialog med DIF Hockey om de ansträngningar som krävs för att klara pandemin med ekonomin i behåll och är stolta över att vår klubb agerat varsamt hittills när det kommer till att dra på sig nya utgifter.

Oavsett hur ishockeyn kommer att spelas kommer vårt arbete för att skapa en mer supportervänlig och levande läktarkultur på hockeyn fortsätta. När allt börjar återgå till det mer normala kommer våra värderingar vara än viktigare att slå vakt om. Det gäller alltifrån vår rätt att åka på bortamatcher till att försvara 51-procentregeln. Detta arbete kommer vi också bidra till genom Hockeysupporterunionen som startats upp formellt under året.

Liksom under fotbollssäsongen kommer vi med rådande omständigheter och restriktioner inte anordna några samlingar eller liknande. Vår verksamhet återfinns på läktarna – och de är just nu stängda.

Vi hoppas att Djurgårdsfamiljen kan komma starka ur den här krisen och vi kommer att fortsätta vårt hårda arbete för att se till att vi är helt redo den dag vi får gå på hockey eller fotboll som vanligt igen.

Till alla supportrar, alla spelare och alla andra runt föreningen: Håll ut, kriga för skölden, heja Djurgår’n!

Järnkaminerna Stockholm