Krönika: Spela som om hela Djurgårdsfamiljen är på plats!

Dela gärna!

Ikväll ska ni spela en av de viktigaste matcherna Djurgården har spelat de senaste 10 åren. En match som oavsett resultat kommer att bli en del av vår historia och som alla Djurgårdare kommer att minnas. Men ni ska tyvärr göra detta inför tomma läktare.

Det har varit en speciell säsong och visst har man på vissa sätt märkt att ni i vissa situationer saknar den kraft och energi som ni får av oss på läktarna. När det handlar om att hämta igen ett underläge, en slutforcering eller att bevaka en ledning.

Ikväll spelar vi på vår hemmaplan och det är vanligtvis en stor fördel, men självklart hade den varit ännu större om vi supportrar varit på plats. Men ni ska veta att även om det kommer att vara kusligt tyst på Stockholmsarenan och även om stolarna kommer att gapa tomma, så står vi bakom er.

Försök att föreställa er ikväll när ni vandrar in på Stockholmsarenan att den är lika full som i sista hemmamatchen mot Örebro förra året. Föreställ er att ni hör tonerna till ”Hey Jude” ända ner i omklädningsrummet och att Sjung för gamla Djurgår’n dånar från läktarna när ni vandrar ut på plan. Föreställ er jublet från läktarhåll vid varje vunnen närkamp, vid varje vunnet inkast och varje gång ni tar den där extra löpningen som ni vet att alla som tittar på matchen ser. Föreställ er att Sofialäktaren är smockfull och ett sjungande och hoppande hav som stöttar er under hela matchen. Att inte bara Slaktis står upp utan hela den västra läktaren och att ramsorna bollas mellan läktarsektionerna. Att kidsen på Apberget är på plats och har styrt ett eget tifo till er ära, de som ser upp till er mer än kanske några andra.

Om ni hamnar i underläge i matchen, föreställ er att hela Stockholmsarenan stämmer upp i ett ”Kämpa – Djurgården” som aldrig tystnar och att ni inleder en otrolig press. Vid varje hörna höjs ljudvolymen till den milda grad att ni känner att bolljäveln ska bara in. Sofialäktaren pumpar på, Slaktis likaså och vi blir som i symbios med er på plan, vi lever oss med i varje närkamp och varje löpsteg ni tar ute på plan. Ni gör så äntligen det där förlösande målet och hela arenan exploderar. Nu har ni vittring och det är bara en tidsfråga innan det avgörande målet kommer för nu vet ni att precis ingenting kan stoppa er.

Det är så här det hade varit, det är det här både ni och vi går miste om. Men i tanken finns vi med er ikväll och om ni försöker att använda vår energi trots att vi inte kan vara på plats så tror jag att ni kommer att göra en heroisk insats ikväll och verkligen göra oss stolta framför tv-apparaterna.

Spela matchen ikväll som om hela Djurgårdsfamiljen är på plats.

Tillsammans!

/@DIF_Vasterort