Djurgårdens IF 130 år – livesändning på fredag!

Dela gärna!

Året var 1891 då ett kamratgäng samlades på Djurgården i Stockholm för att plantera en ek. En späd planta sattes i jorden för att hedra den idrottsförening – Djurgårdens IF – de just hade bildat. Sedan dess har åren gått och denna ek står numera stolt och stark med en majestätisk krona som breder ut sig och sträcker sig mot himmelen.

Lika stolt och stark står idag vår kära förening Djurgårdens IF. Vi är inte bara Stockholms stolthet utan de facto hela Sveriges ledande idrottsförening med 456 SM-guld i 24 olika idrotter. Dessutom med en fantastisk breddverksamhet där allt vi gör vilar på en solid gemensam värdegrund.

För att minnas och hedra de som planterade eken och samtidigt fira att vår förening fyller 130 år bjuder Djurgårdens IF in hela Djurgårdsfamiljen till ett digitalt jubileum, direktsänt från pokalrummet med start klockan 19.00 fredagen den 12 mars 2021. Det kommer att bjudas på nedslag i vår historia, intervjuer, gäster samt glimtar från hela vår breda verksamhet.

Till vår födelsedag lanserar vi även en serie exklusiva 130-års produkter som kan beställas på DIFbutiken.se. Produkterna pryds av vår första sköld i en krans av eklöv med siffrorna 130.

Femtio kronor från varje såld produkt går till Ekenfonden – en fond som etableras på vår 130-årsdag med syftet att dela ut stipendier till framgångsrika juniorer inför mästerskap som de annars hade haft svårt att deltaga i eller satsa fullt ut på. De utbetalade medlen är tänkta att gå till bidrag för resor, deltagaravgifter och träningsläger. Ekenfonden kommer sedan att vara fortsatt öppen för gåvor under hela vårt stolta 130-åriga jubileumsår.

Varmt välkomna att fira vår kära förening på fredag – här är länken till sändningen: https://youtu.be/FSNS97ydXLA