Krönika: Visa att vi är ryggraden i den här föreningen

Dela gärna!

Kriser föder möjligheter. För spelarna är derbyt på söndag ett ypperligt tillfälle att visa att man visst kan stå upp för skölden och visa karaktär på fotbollsplanen och att man visst kan vinna derbyn mot våra antagonister. När våra förväntningar är körda i botten har de helt plötsligt chansen att överraska positivt för en gångs skull.

För oss supportrar så är detta ännu en möjlighet att visa att det är vi som är ryggraden i den här föreningen. Att oavsett hur det går sportsligt så står vi där och ger allt på läktarna i 90 minuter plus tillägg. Vi visade under många år en otrolig karaktär och ett fantastiskt engagemang trots att det gick väldigt tungt sportsligt, och det fanns en stor stolthet i det.

På senare år har vi börjat skörda framgångar i form av titlar och (ett fåtal) derbysegrar, men nu befinner vi oss helt klart nere i en svacka som vi tillsammans måste ta oss ur.

Vi kan inte låta frustrationen över uteblivna derbysegrar göra att vi fäller krokben för oss själva och ger upp när vi är så nära mållinjen. Vi HAR vunnit derbyn de senaste åren, två i cupen och två i Allsvenskan, och även om det är alldeles för få så har vi visat att det går. Men det är inte enkelt och det krävs ett jävlar anamma både från spelarna och oss supportrar.

Matchen på söndag är otrolig viktig av väldigt många anledningar. Låt oss göra vårt från läktarna för att ingjuta lite mod och självförtroende i våra spelare så att de kan gå ut och prestera på topp under 90 minuter plus tillägg. Låt oss visa den karaktären och inställningen på läktarna som vi vill, och förväntar oss, att de ska visa på plan.

Det finns inga garantier för att vi vinner på söndag men det är fan inte läge att ge upp på förhand och skulle vi åka på ett baklängesmål så är det bara att släppa det omedelbart och fortsätta kriga på från läktarna. Förlorar vi ska det i alla fall inte bero på att vi inte har gjort vårt.

Det är VI som är Djurgårdens IF – låt oss visa det på söndag genom att visa samma karaktär, ryggrad och stolthet som vi har gjort så många gånger tidigare.

/@DIF_Vasterort