Ett och ett halvt års längtan är över – dags att ge allt i fullsatta kurvan på Hovet!

Dela gärna!

I mars 2020 stod vi där på Hovets läktare och jublade när DIF blev klara för kvartsfinalspel med en omgång kvar av grundserien. Vad vi inte visste där och då var att den sista omgången skulle spelas utan publik, att slutspelet skulle bli inställt och att det skulle dröja ett och ett halvt år innan vi fick chansen att fylla Hovets läktare igen.

Det har varit en jobbig och svår tid för väldigt många människor runtom i vårt avlånga land, och i sportens värld även en kämpig tid för Djurgår’n. Det har dock också varit en tid som gett oss hopp och framtidstro.

Under pandemitiden så har dialogen och samarbetet mellan JK och DIF Hockey verkligen bara intensifierats och vi har länge gått och väntat på den dagen då vi äntligen ska få fylla Hovet till bredden och göra allt det vi pratat om att vi ska göra. På torsdag kväll är det dags för den riktiga Djurgårdspremiären – första gången sedan i mars 2020 som vi kan fylla läktarna igen.

Vi kommer tillbaka till ett något uppfräschat Hovet men där sången och ropen ska eka istället för musiken. Vi kommer tillbaka till ett DIF Hockey som tar striden för Djurgårdsfamiljen i vår kamp mot villkorstrappan och för våra rättigheter på läktarna. Vi kommer tillbaka med en otrolig längtan och spänning i kroppen som vi vill ska utmynna i ett sådant drag som bara ett Hovet fullt av Djurgårdare kan.

Pubhäng och bira har vi haft tillgång till under pandemin men inte läktarna, så skippa ett par bira och se istället till att sjunga fram DIF i kurvan! Vi har återigen hittat tillbaka till det fokus som alltid bör vara på våra matcher: Klacken och stämningen är hela grejen med vårt arrangemang, det är vi som skapar magin på Hovet. När andra febrilt letar efter nya grepp och jippogrejer för att locka publik har vi själva det ansvaret på vår hemmaplan. Gör vi vad vi alla vill och ska på läktarna så kommer vi fylla arenan gång på gång och dessutom ta fler segrar nere på isen.

Vi har väntat i ett och ett halvt år. Låt det höras!

DJUUUUUUUUUUU!

Viktor Adolfsson
Ordförande Järnkaminerna