Krönika: Ingen jävel ska ha någon röst kvar imorgon!

Dela gärna!

Ikväll är det äntligen hemmapremiär efter en ovanligt lång försäsong, en försäsong som till kvällens hemmapremiär mot Elfsborg har gett oss 44 poäng med oss in i serien som placerar oss på en andra plats efter gröthalsarna från Malmö som även dom har 44 poäng men har gjort fyra mål fler framåt än Stockholms Stolthet.

Efter kvällens match så återstår endast sju matcher av årets Allsvenska så som ni själva förstår så betyder den här kvällen så mycket mer än bara tre poäng.

Tre poäng ger oss ett litet men extremt välbehövligt ryck i guldstriden för vi har allt i egna händer. Skillnaden mellan noll, ett eller tre poäng, skillnaden mellan SM-guld och en fjärdeplats påstår jag här och nu är DU. DU och dina Djurgårdsvänner skall ge våra älskade blåränder energin att löpa dom sista metrarna i anfallet eller för den delen vinna kriget i försvaret under finalracet.

MEN:

En match i taget dock. Det är jävligt kul med mycket folk ikväll men för mig gör det noll skillnad om det är 19 000 eller 28 000 på plats om inte samtliga bidrar till en fanatisk inramning av matchen. Sofialäktaren ska inte ens behöva uppmana sittplats att ställa sig upp, det är en självklarhet ikväll!

Smit en timme tidigare från jobbet, plugget eller vad du nu sysselsätter dig med och åk till Globenområdet och möt upp alla andra blåränder. Intag måttliga mängder rusdryck innan matchen för på läktaren skall ALLA kunna bidra med en maximal (och lite till) sånginsats, kröka sönder barerna kan vi göra efter matchen då vi förhoppningsvis har sjungit hem en seger.

Lev er in i matchen, tänk på det visuella, upp med armarna i skyn under sångerna och för att citera en känd räckesapa så skall VARENDA JÄVEL ha halsduken över huvudet när hela arenan mullrar igång med ”Super-Djurgår’n”.

Sätt press på domarna, sätt press på Elfsborg – det SKA vara ytterst obekvämt och ohälsosamt som motståndarspelare att slå en hörna vid Slakthuskurvan. Ryck tag i alla runtomkring dig så dom rycks med i sångerna, ingen jävel ska ha nån röst kvar imorgon.

Under dagen idag så kommer ni ändå inte kunna jobba eller plugga så fokusera istället på att traggla ramsor, kolla originalsånger på nätet för rätt takt och ton och sjung sen ut din kollega eller klasskamrat med ett rungande DJUUUUUUU.

Nu är det finalmatch ett av åtta återstående matcher och det är dags att plocka fram ditt allra bästa Djurgårdshumör när vi tillsammans skall kriga för ännu en pokal!

Stöd Djurgår’n, gå på samtliga hemmamatcher som är kvar och åk på alla bortamatcher som är kvar, tänk på att ditt engagemang kan vara skillnaden på SM-guld eller missat Europaspel.

Hata aik!

Joel Andersson
Vice ordförande

Hålltider:

15.30 Inköp av halsduk om du inte har en sådan med dig.
16.00 Ses i Globenområdet
16.07 Intag av rusdryck med tillhörande allsång
17.00 Är du inte på plats så lär du inte få plats på pubarna i Globenområdet
17.45 Marsch från korsningen vid Kepsgrillen/gamla WKB (Samling 17.30)
18.15 Varenda jävel skall vara inne på arenan och från den minuten sjunga oavbrutet för Djurgår’n.
19.00 Matchstart.
21.16 Festa hela natten lång.