DIF mot rubbet – stå upp på Hovet!

Dela gärna!

Vi vet alla vad en förlust i torsdagens match kan innebära, konsekvenserna är oöverblickbara av ett DIF Hockey som inte spelar i landets högsta serie. Vi spelar för vår existens nu helt enkelt. Det börjar bli tjatigt att skriva det, men allt handlar om dig, din inställning och din förmåga att mana på dina vänner i DIF hockeys viktigaste match i historien. Lika mycket som vi läktarexperter kräver att spelare och ledare skall visa hjärta på isen, lika viktigt (om inte ännu viktigare) är det att vi kan gå från Hovet på torsdag och känna i varenda kroppsdel att man har gjort precis allt för en seger oavsett hur matchen slutar.

Det finns många frågetecken, många åsikter och mycket ansvar att utkräva och ifrågasätta från säsongen som vi nu håller på att avsluta. Den tiden är inte nu utan den tiden kommer senare, nu är det fullt fokus på att med alla medel se till att Djurgårdens IF Stockholm spelar SHL även säsongen 2022/2023.

Uppförsbacken är brant och det är allas vårt ansvar att se till att den inte blir ännu brantare. För att dra en dålig jämförelse, i längdskidåkning sker ofta segerrycken i branta uppförsbackar där åkarna lägger in en extra växel som gör att dom andra åkarna inte hänger med mer. Det är vi på läktarna som skall se till nu att det där rycket i uppförsbacken verkställs och håller matchserien ut.

Se till att alla Djurgårdare du känner har biljett till på torsdag och när den uppgiften är klar så hetsar du alla på din arbetsplats. i fikarummet, i plugget , på dina sociala medier och på alla andra ställen att STÅ UPP OM DU ÄLSKAR DIF på torsdag från matchstart till slutsignal. Ramsan ”Stå upp om du älskar DIF” eller ” Sittplats ställ er upp ” ska inte behöva köras från kortsidan. Med rätt inställning så sätter man sig inte ens ner på torsdag. Höjda huvuden, ut med bröstkorgen och ut med armarna och sjung för helvete, sjung!

På senare år har hela arenan stått upp i avgörande SM-finaler och sjungit för vårt Djurgår’n oavsett resultat i matchen eller matchens utgång….Skillnaden nu är att det är så extremt mycket viktigare för en förlust i en SM-final innebär en ny chans kommande säsong, ett DIF ut ur SHL vet ingen vart det slutar…att sitta ner och knipa nos som en liten råtta är således inget alternativ.

Tillsammans STÅR vi upp för varandra och sjunger DIF kvar i SHL.


Köp biljett här!