Reseklubben informerar: Kommande bortaresor i fotbollen

Dela gärna!

Förra veckan så kom äntligen en del av resterande spelschema, vi tycker dock precis som ni att det är ytterst beklagligt att schemat inte har kunnat fastställas längre än till början av september för alla supportrars planerande. Vi kan dock glädjande nog presentera reseklubbens alternativ till dom fastställda bortamatcherna.

– Vår ambition är som alltid att kunna erbjuda attraktiva priser på våra resor och det enda positiva med pandemin är att vi har en stabil kassa att utnyttja och tack vare fortsatt god medlemstillströmning även 2022 med hittills cirka 5300 medlemmar så kan vi presentera ruskigt bra priser till de kommande resorna i Allsvenskan. Det är den goda medlemstillströmningen och souvenirförsäljningen som gör att trots bränsletillägg från bussbolaget som ligger utanför budgeten så kan vi fortsatt hålla fina priser så det ni kan göra för att detta skall bibehållas är att värva fler medlemmar till Järnkaminerna, säger Reseklubbens ansvarige Jonas Högefors.

Hittills under fotbollssäsongen har resorna subventionerats med totalt 287 000 kronor för att få ner priserna för alla som reser med oss. Hade vi inte kunnat subventionera hade resorna hittills kostat 600-900 kronor per person beroende på resmål.

För nedanstående priser utan medlemskap så är ett medlemskap inkluderat i det priset. Klicka på respektive resa för att boka. Är du medlem kan du boka alla resor direkt via Mina sidor.

Söndag 22 maj 17.30

Kalmar FF-DIF
245 kr (405 kr för icke-medlemmar)

Söndag 26 juni 17.30

GIF Sundsvall-DIF
245 kr (405 kr för icke-medlemmar)

Måndag 11 juli 19.00

Helsingborg-DIF
245 kr (405 kr för icke-medlemmar)

Söndag 24 juli 17.30

Häcken-DIF
245 kr (405 kr för icke-medlemmar)

Söndag 7 augusti 17.30

IFK Värnamo-DIF
245 kr (405 kr för icke-medlemmar)

Söndag 21 augusti 15.00

Varberg-DIF
245 kr (405 kr för icke-medlemmar)

Söndag 4 september 15.00

Sirius-DIF – Ingen organiserad resa – pendeltågsinfo kommer

Priserna är uträknat på ett visst antal bussar och kan komma att ändras och vi förbehåller oss rätten att stänga ned en resa i förtid om vi inte har tillräckligt med bussvärdar/personal. Vill du ge reseklubben en hjälpande hand och ta hand om en buss som bussvärd så kontakta oss omgående via [email protected] eller prata med oss på matcherna.

Tågresor?

Vår vice ordförande Joel Andersson är ansvarig för kontakten med SJ som vi åker tåg med och säger följande om tågresor:

– På vårkanten har det tyvärr inte funnits några resor som vi kunnat arrangera tåg till då de attraktiva motstånden för tåg legat på vardagar och till Mjällby i premiären så fanns det helt enkelt ingen tågstation där och då faller hela konceptet med tåg om man tvingas byta till buss i någon annan håla längs vägen.

– Till Häcken och Sundsvall i sommar hade vi en förfrågan om tågresor men det föll tyvärr på dels omfattande banarbeten på olika punkter längs färdvägen samt personalbrist och dessa två komponenter är återkommande under sommaren så det ser tyvärr mörkt ut med tåg i år, möjligen att det går lite senare i höst men tyvärr så ser det som sagt inte så ljust ut vilket är synd.

Resor i Europacup-spelet?

Lottningen ska ske 15 juni och först då ser vi om det är möjligt att arrangera någon organiserad resa till bortamatcherna. Priserna för att chartra plan exempelvis senast till Mariupol var svindyra och började på cirka 9000 kronor per person och tyvärr med rådande omvärldsläge så ser det inte så ljust ut för dessa resor men vi återkommer när vi kollat upp alla möjligheter. Oavsett vilket så hoppas vi på feta bortaföljen i Europacupspelet.

Åk på bortamatcherna och gå på hemmamatcherna!

Reseklubben