Supporterinfo inför Rijeka-DIF i Kroatien

Dela gärna!

Denna nyhet kommer att uppdateras löpande när vi får mer information.

Efter ett par år med pandemirestriktioner är det äntligen dags att få bege sig ut på kontinenten igen och se DIF spela! För motståndet i Europa Conference Leagues andra kvalomgång står tuffa HNK Rijeka från staden med samma namn vid den kroatiska kusten. Bortamatchen spelas torsdagen den 21 juli. Här kommer vi löpande fylla på med information inför resan.

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Rijeka med omnejd finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du ned till Kroatien så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resvägar och regler

– Eftersom Kroatien är ett populärt turistmål och Rijeka en ganska liten stad är det ont om riktigt bra flyglinjer som inte redan är fullbokade eller börjar bli svindyra. Det finns dock många alternativa resvägar att boka för den som vill flyga ner. Följande städer har flygplatser som ligger inom räckhåll från Rijeka om man åker bil/buss/tåg mellan två och fem timmar:

  • Pula, Kroatien
  • Zagreb, Kroatien
  • Trieste, Italien
  • Ljubljana, Slovenien
  • Venedig, Italien

– Vi håller på och ser över eventuell organiserad flygresa men förutsättningarna är inte de bästa för att hitta något ekonomiskt hållbart. Vi kommer dock fortsätta undersöka frågan och återkomma så fort vi har något besked.

– Kroatien är med i EU så för inresa till landet räcker det med nationellt ID-kort om man inte har med sig ett gällande pass. Det går dock inte att använda körkort som ID-kort på resan.

– Om man vill stanna kvar i Rijeka dagarna före/efter matchen så är det som sagt ett populärt turistmål och många av de vanligaste hotellen kan vara uppbokade. Det går dock att bo såväl centralt som lite utanför staden, och det går att söka upp boenden via exempelvis Hotels.com, Booking.com eller Airbnb.com (om man vill hyra lägenhet eller liknande).

– Sedan i våras så har Kroatien tagit bort de allra flesta coronarestriktionerna (munskydd gäller vid besök på sjukvårdsinrättning) men det kan förekomma lokala restriktioner. Håll koll på den aktuella informationen på UD:s informationssida om resor till Kroatien, där du även hittar annan matnyttig information.

– Om olyckan är framme är det bra att ha med sig det Europeiska sjukförsäkringskortet, som säkerställer att du får rätt vård inom EU. Det går att beställa hem gratis från Försäkringskassan om du inte redan har ett. OBS! Beställ omgående då de just nu har långa leveranstider!

Biljetter

Rijeka spelar tyvärr på en liten arena (runt 8 000 åskådare i kapacitet) och vi har rätt till fem procent av biljetterna. Vår tilldelning kommer endast bli 412 platser på bortastå och dessa kommer att lottas ut bland de som ansöker. Man måste vara både säsongare och medlem i JK (för klacken) eller DIF Fotboll för att kunna ansöka.

Läs mer om biljettfrågan och ansök om biljetter via DIF.se

På plats – uppmaningar och info om Rijeka

– Rijeka har cirka 130 000 invånare vilket ökar en del under semestertiderna på sommaren då både staden och hela den kroatiska kusten är ett populärt turistmål.

– Det finns många chanser till god mat och dryck på plats i Kroatien, de är bland annat kända för många goda fiskrätter.

– HNK Rijeka har en aktiv supporterkärna och det finns andra större supportergrupperingar i landet som är mer välkända.

– Tänk på att vara vaksam och hålla ihop under vistelsen i staden och att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

VI SES I KROATIEN!