Rösta på Årets Järnkamin 2022!

Dela gärna!

Efter en lång fotbollssäsong som inneburit både toppstrid i Allsvenskan och en otrolig Europasuccé är det dags att utse Årets Järnkamin 2022! Priset delas ut inför avspark på den sista allsvenska matchen mot Mjällby den 6 november.

Kandidaterna som nominerats av Järnkaminernas styrelse är: Magnus Eriksson, Haris Radetinac och Jacob Widell Zetterström. Omröstningen stänger på söndag den 30 oktober klockan 23.59.

Precis som vanligt handlar det inte bara om poängsnitt utan betydligt mer om inställning. Om hur man burit DIF-skölden på ett värdigt sätt. Kampvilja, uppoffrande spel, hårda tacklingar och lagkänsla premieras.

#7 Magnus Eriksson

Lagkapten Eriksson har visat upp ett otroligt viktigt ledarskap på och runt planen under denna intensiva säsong. I Europa har hans rutin och förmåga att reta gallfeber på motståndarna varit ovärderlig. Han säger rätt saker och gör rätt saker – det smittar av sig på alla lagkamrater.

#9 Haris Radetinac

Trotjänaren Haris har när andra klivit fram offensivt varit den lojale lagspelaren som gör insatser där det krävs och med bravur. Hans låga tycks aldrig fana och han har gjort flera viktiga insatser, inte minns när vi säkrade gruppsegern i Conference League.

#35 Jacob Widell Zetterström

Målvakten från de egna leden med de snabba utsparkarna och de starka stämbanden har visat att kärleken till fotbollen och till Djurgår’n kan övervinna det mesta. Han trodde aldrig han skulle spela fotboll igen men nu är han en av många hjältar. Har visat att han kan studsa tillbaka från motgångar, även under säsongen. Ger aldrig upp.