Intervjuer med nyföreslagna ledamöter inför årsmötet

Dela gärna!

Inför årsmötet i Järnkaminerna den 15 mars 2023 föreslås två nya ledamöter i styrelsen: Emil Fredlund och Nils Grundström. Här kan du lära känna de båda lite bättre!

Emil Fredlund, 35 år.

Berätta lite om dig själv

– Jag heter Emil och är 35 år. Jobbar med tv-produktion som ljudtekniker och pluggar ljuddesign Jag har varit en del av organisationen i JK i 14 år, främst som souvenirförsäljare men även som bussvärd till och från.

Vad tror du att du kan bidra med i styrelsen?

– Jag hoppas kunna bidra med att bredda souvenirsortimentet och se till så att det kommer nya, snygga souvenirer mer regelbundet.

Vad har du för målsättningar för 2023?

– Bortsett från ett riktigt bra ekonomiskt resultat så vill jag ta fram ännu fler stilrena souvenirer och öka produktionstakten på dessa så att vi oftare har nya och spännande grejer till försäljning. Att få logistiken kring försäljningen att funka bättre är också ett mål.

Vilka är de tuffaste utmaningarna som du anser JK står inför?

– Att få ihop folk som vill jobba med försäljningen på regelbunden basis. Vi behöver även fler bussvärdar till bortaresorna så alla som är sugna på att hjälpa till får mer än gärna höra av sig!

Vilket är ditt bästa DIF-minne?

– SM-guldet 2019 är svårslaget men cupfinalen mot sorkarna 2002 kommer inte långt efter. Inom hockeyn så var avgörande matchen mot Västerås i kvalet 2014 en riktig rysare som tyvärr slutade med sjukhus och bruten arm för egen del eftersom att jag trillade ner från räcket när vi skulle in på isen och fira. Blev med andra ord morfin och gips istället för skumpa och party men jag var rätt glad ändå. Hoppas att hockeyn lyckas ta steget upp i år och att jag får uppleva det utan att halvt slå ihjäl mig!

Nils Grundström, 29 år.

Berätta lite om dig själv.

– Jag är en 29 år gammal UX-designer som åkt på det mesta inom fotbollen de senaste drygt tio åren.

Vad tror du att du kan bidra med i styrelsen?

– Jag tror jag kan bidra med att modernisera JK:s digitala kanaler och mötesplatser samt medlemsfrågor.

Vad har du för målsättningar för 2023?

– Personligen har jag svårt att tänka på något annat än Poznan away för tillfället. Men för JK:s del hoppas jag att vi kan öka antalet bussresenärer samt förståelsen för JK:s positiva inflytande för vår supporterkultur.

Vilka är de tuffaste utmaningarna du anser JK står inför?

– Engagemanget! Många tar del av alla de fördelar JK bidrar med utan att förstå arbetet bakom.

Vilket är ditt bästa DIF-minne?

– När vi vann Svenska cupen 2018 och jag hade ens sedan länge bokad semester i Spanien. Fick boka en tur och retur till Stockholm över dagen. Helt klart värt det!