Krönika: Det krävs sång, svett och trasiga stämband!

Dela gärna!

Det finns få känslor som slår att stå på en kortsida i ett bortaderby i klart numerärt underläge mot en av sina största rivaler. Man vet att nästan alla som är där vet om vad som gäller och är villig att lägga ner jobbet som krävs. Man är inte där för underhållningen eller för att det en kul grej att göra med polarna. Man är där för att stå upp för lagets i ens hjärta mot en av sina största fiender. Man har chansen att vara den där nageln i ögat på sina antagonister. Att sjunga ut den andra kortsidan efter noter. Att få deras långsidor att bli frustrerade över att de inte hör sina egna supportrar. Man har chansen att via ny sånger skriva läktarhistoria, likt vi gjorde derbyt när vi lanserade ”Leksand och Bajen” och tystade bajarna totalt.

Vi har alla möjligheter att stå för en lika stark läktarprestation som vi gjorde då och göra bajarna lika frustrerande som där och då. Men det är inget som kommer på beställning. Det krävs sång, svett och trasiga stämband för att vi verkligen ska lyckas leverera det som behövs. Det krävs att varenda jävel gör sitt absolut yttersta och att ingen står tyst med armarna i kors. Det krävs att folk bortser från att matchen går på en söndag klockan 15.00 och går in i den med rätt attityd och med rätt taggning, precis som inför Europamatcherna i höstas. För vi kommer att vara i klar minoritet på söndag.

När bajen trummar på och får med sig sina långsidor kommer de ha höga ljudtoppar. Men det är bara att köra på för vi vet att det finns inga supportrar i Sverige med större röstresurser än vad vi har så går vi in med rätt taggning och mentalitet så kommer vi göra livet riktigt surt för övriga åskådare. Men det krävs att ALLA gör sitt jobb på läktarna. För varje person som sjunger får man med sig ytterligare några som tar ton, men för varje person som tystnar så tystnar ytterligare några andra. Just därför är det otroligt viktigt att folk har inställningen att vi sjunger i 90 minuter plus tillägg oavsett vad som händer på plan. Tillsammans har vi möjlighet att leverera en läktarprestation som vi kommer att tala om i många år, allt som krävs är att alla på den södra läktaren går in med rätt inställning och levererar sitt absolut yttersta!

Det absolut bästa sättet att ladda inför matchen är att möta upp med resten av Djurgårdsfamiljen i Humlan och sen marschera i samlad trupp uppför Kungsgatan till Hötorget. Ta några bira i gott sällskap och sen vara inne på arenan i god tid för att ladda och sjunga upp inför matchen. Så slut upp i Humlan så skapar vi förutsättningar inte bara för en härlig förfest och en mäktig marsch utan även att leverera riktigt bra på läktarna i derbyt! Även ni som inte har biljett till derbyt, slut upp i Humlan och delta i marschen!

Derbyt på söndag är som alltid otroligt viktigt, och kom ihåg att det utspelas två matcher. En på plan och en på läktarna. Vinner vi vår match ökar vi även chansen att spelarna på plan vinner sin.

NU KÖR VI!

/@DIF_Vasterort