Krönika: Nu gör vi som 2018 och slår ut Gnaget!

Dela gärna!

Våren 2018 stod vi på Friends Arenas södra sida och sjöng fram Djurgår’n till cupfinal. Tino Kadewere och Kerim Mrabti gjorde varsitt mål i andra halvlek. Andreas Isaksson räddade en straff (bara en sån sak!) och vi kunde sedan dansa hela vägen fram till en cuptitel i finalen hemma mot Malmö.

Det är dessa minnesbilder vi tar med oss ut till Solna på söndag nu när vi sex år senare igen ska ställas mot råttorna i en semifinal i Svenska Cupen. Vi vet alla vad som står på spel vid en seger och det är det vi ska ha i våra tankar. Blicken mot finalen, och pokalen!

Djurgårdsfamiljen har visat en stark revanschlusta och återigen fyllt de tre etagen på södra kortsidan för att sjunga fram det blårandiga laget. På nedre kommer ultras, klackrävar och taggade gubbjävlar att samlas för att ge allt och lite till för att hjälpa grabbarna på planen.

På våra läktare måste dock alla hjälpas åt för att vi ska få ett så bra jävla drag som möjligt! Hetsa polarna och alla runtomkring att ge allt i 90 minuter. Låt mobilen ligga i fickan under matchen och sjung för full hals! Lyssna in takten och instruktionerna från våra capos och håll dig till melodierna. Vi har skapat grymt drag på Friends, inte bara 2018, och vi kan göra det igen!

Samla ihop polarna och ta dig till Odenplan tidigt på söndag så åker vi gemensamt ut till Solna och visar vart skåpet ska stå på läktare och plan. Nu ser vi till att ge oss själva chansen till Europa, en ny titel och en rejäl skjuts in i den allsvenska säsongen!

ALLT FÖR STOCKHOLM – FÖR DJURGÅRDEN!

Viktor Adolfsson
Ordförande Järnkaminerna