Bojkott av kiosker och barer på våra hemmamatcher!

Dela gärna!

Inför torsdagens Europakvalmatch mot Progrés Niederkorn utlyser vi en total bojkott av kiosker och barer på Tele2 Arena.

Anledningarna är många, men framför allt gäller det prissättningen som skjutit i höjden den här säsongen. Som exempel kostar en läsk över 50 kronor och en vanlig starköl 82 kronor. Ökningen märks också på priserna på mat och snacks vilket gör det svårt för barnfamiljer att ha råd. Tidigare fanns till exempel ett popcornalternativ för 25 kronor – nu är det ”billigaste” 70 kronor.

Stockholm Live som nu själva driver försäljningen visar prov på total girighet i ett försök att vrida varenda krona ur sina allra mest trogna besökare. Att ett bolag ägt av en amerikansk arenajätte med uppdrag från kommunen skinnar arenabesökarna borde uppröra stadens politiker, kanske kan detta bli en ögonöppnare för dem.

Bojkotten gäller tills vidare. Om inte priserna sänks och servicen förbättras kommer den fortsätta även på Hovet i höst. För att uppnå förändring är det viktigt att så många Djurgårdare som möjligt respekterar bojkotten, och därtill uppmanar alla i sitt sällskap att göra detsamma. Tänk långsiktigt, tänk solidariskt och ställ dig själv frågan vilka du helst gynnar, blodsugarna på Stockholm Live eller andra Djurgårdare?

Vill du ändå äta och dricka i samband med match? Gör det i stället på DIF-vänliga krogar i området före och efter, till exempel Slaktbaren nere i Slakthusområdet.

Järnkaminerna Stockholm
Lemon Gate
Ultra Caos Stockholm
Långa Gatan Stockholm