Supporterinformation inför bortamatchen i Luxemburg

Dela gärna!

Efter 3-0 hemma på Stockholmsarenan reser Djurgår’n till Luxemburg för att på torsdagskvällen försöka säkra avancemanget till nästa kvalrunda i Europa Conference League, där vinnaren mellan finska Ilves och österrikiska Austria Wien väntar.

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Luxemburg finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du till matchen så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resvägar och regler

– Det lilla landet Luxemburg ligger inklämt mellan Belgien, Frankrike och Tyskland, och därmed finns det också massor av olika sätt att ta sig dit. Förutom flygplatsen i Luxemburg kan man till exempel flyga till Bryssel, Paris, Köln och Frankfurt, men tågtrafiken från dessa orter till Luxemburg är av varierande kvalitet och hastighet.

– Luxemburg är med i EU och i Schengensamarbetet, men ta med pass eller nationellt ID-kort för att kunna identifiera dig under vistelsen i landet.

– Om olyckan är framme är det bra att ha med sig det Europeiska sjukförsäkringskortet, som säkerställer att du får rätt vård inom EU. Det går att beställa hem gratis från Försäkringskassan om du inte redan har ett.

Matchdagen – samling och biljetter

FC Progrés Niederkorn spelar denna Europamatch på Stade Municipal de la Ville de Differdange i just Differdange, som har en kapacitet på 2 132 åskådare. DIF har dock förhandlat sig till knappa 700 biljetter så det kommer vara många fler Djurgårdare på plats än vad vi egentligen skulle haft rätt till.

– Samling i Luxemburg sker på torget Place d’Armes i centrala delarna av huvudstaden. Där finns flera krogar med uteserveringar och såväl restauranger som olika snabbmatsställen för den som föredrar det.

– Eftersom Differdange ligger cirka 50 minuter bort med lokaltrafiken så kommer vi hänvisas till bussar eller tåg för att ta oss till själva matchen. DIF jobbar på en lösning för detta så håll utkik i DIF Fotbolls och JK:s kanaler för mer information. All kollektivtrafik är kostnadsfri i Luxemburg, men däremot är taxi väldigt dyrt och rekommenderas därför ej.

– Avspark på Stade Municipal de la Ville de Differdange är klockan 19.00 på torsdagskvällen.

– Förlorad biljett går ej att ersätta

– Räkna med att kvarhållning efter match kan förekomma.

– Se till att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

Håll även utkik på din mejl som du köpte matchbiljett via, för aktuell information från DIF Fotboll.

VI SES I LUXEMBURG!