Supporterinformation inför Linz borta i Österrike

Dela gärna!

På torsdag är det äntligen dags för Europa Conference Leagues ligaspel. I första matchen väntar österrikiska Linz på bortaplan. Vi hoppas att många Djurgårdare tar sig ner till Österrike – det finns en del matchbiljetter kvar men vi räknar med en bra bit över 1 000 DIF på plats!

Medlemmar i DIF kan köpa matchbiljett här!

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Österrike finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du till matchen så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resvägar och regler

– Österrike ligger mitt i Europa i princip och det är lätt att ta sig till Linz från en rad olika städer i Österrike, Tyskland, Tjeckien och andra intilliggande länder. Närliggande flygplatser finns i bland annat Wien, Graz, Prag, München och Budapest och från dessa städer kan man sedan ta tåg, buss eller bil till Linz.

– Österrike och en del grannländer drabbades nyligen av översvämningar och jordskred som kan påverka kollektivtrafiken mellan städerna – håll utkik på respektive bokningssajt för aktuell information.

– Österrike är med i EU och i Schengensamarbetet, men ta med pass eller nationellt ID-kort för att kunna identifiera dig under vistelsen i landet.

– Om olyckan är framme är det bra att ha med sig det Europeiska sjukförsäkringskortet, som säkerställer att du får rätt vård inom EU. Det går att beställa hem gratis från Försäkringskassan om du inte redan har ett.

Matchdagen – samling och biljetter

LASK Linz spelar sina hemmamatcher på Raiffesen Arena som på Europamatcher tar in cirka 17 000 åskådare. DIF har fått tillgång till drygt 1900 biljetter, men det finns biljetter kvar att köpa här!

– Samling inför matchen sker på Hauptplatz i centrala Linz, därifrån blir det sedan marsch till arenan klockan 19.00, en marsch som tar cirka en halvtimme. Sofialäktaren uppmanar alla Djurgårdare på plats att klä sig i mörkblått eller svart, och glöm inte halsduken!

– Linz har en stor och aktiv kärna av supportrar, men deras ultrasgrupp har gått ut med en bojkott inför denna match med anledning av högre biljettpriser på arenan i Europa Conference League – det återstår alltså att se hur många av Linz supportrar som går på matchen.

– Avspark på Raiffesen Arena sker klockan 21.00 på torsdagskvällen.

– Förlorad biljett går ej att ersätta

– Räkna med att kvarhållning efter match kan förekomma.

– Se till att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

Håll även utkik på din mejl som du köpte matchbiljett via, för aktuell information från DIF Fotboll.

VI SES I ÖSTERRIKE!