Rapport från mötet med DIF Hockey

Dela gärna!

Representanter från Järnkaminernas styrelse träffade 26/4 DIF Hockeys klubbdirektör Tommy Engström för att diskutera den kommande säsongen. Vi framförde önskemål från oss, Fabriken och UCS på förändringar i säkerhetsarbetet och säkerhetsorganisationen som vi tror är nödvändiga för att vi ska kunna återuppta en positiv dialog och utveckling på läktarna. Dessa önskemål har även tidigare framförts under våren i samband med, och i kölvattnet av de tråkiga episoderna i och med framförallt derbymatcherna.

Rent konkret handlar det om att det behövs en ny samarbetspartner för oss gällande säkerhet då förtroendet ifrån samtliga aktiva supportergrupper är obefintligt för nuvarande säkerhetschef, och det är då omöjligt att arbeta konstruktivt. Vi vill ha trygga matcher för alla som går på DIF Hockeys matcher och vi tror starkt att våra önskemål bidrar till detta.

Vi uttryckte även en vilja att få möjlighet att vara mer involverade i planeringen inför den allsvenska säsongen vad gäller marknadsföring och klackens utformning. Här uttryckte vi att det är beklagligt att vi ej blivit informerade om årets säsongskortspriser osv innan dem släpptes då vi troligtvis hade kunnat vara behjälpliga om så skett.

Vi skulle beskriva mötet som ett steg framåt samtidigt som vi vill poängtera att det fortfarande återstår att se om vi får se några konkreta förändringar för att möta våra önskemål. Vi är medvetna om att detta har varit och är en turbulent tid för organisationen DIF Hockey men vi anser att det just därför är viktigare än någonsin att samarbeta med den största tillgång en idrottsföreningen har – sina supportrar.

Vi kommer inom kort ha ett nytt möte där även evenemangsansvarige Jenny Silfverstrand deltar där vi följer upp detta möte och förhoppningsvis tar oss ett steg närmre än situation där vi till 100% kan lägga ner tid och kraft på att fylla Hovet och ta DIF Hockey tillbaka till Elitserien. Vi återkommer givetvis med mer information om det mötet.

/Styrelsen