Intervju med Janne Järlefeldt

Dela gärna!

Järnkaminerna träffade ”Järlan” på Djurgårdens första träning för säsongen. Vi tog plats uppe på pressläktaren och surrade lite om de nya spelarna som kommit in i föreningen.

Om vi börjar längst bak. Daniel Larsson försvann, vilket ledde till en värvning av Gustaf Wesslau. Vad har du att säga om honom?

– Gustaf har varit i Aik, blev värvad till Malmö. Sedan fortsatte han i Borås och var förstemålvakt tills han drabbades av en sjukdom. Som person är han lite tystlåten men han har smält bra in i gänget. En ödmjuk kille som har tränat jättebra och höjt sina fysiska värden riktigt mycket. Han har tränat jättebra från april fram till nu. Det är en modern målvakt, stor och täcker av väldigt mycket precis som ”Riddarn” och Mark.

Vi fortsatte med att prata om de nya backarna som kommit in i laget och ingen kan väl ha missat Marcus Ragnarssons comeback i DIF? ”Ragge” behöver egentligen ingen närmare presentation.

– ”Ragge” är en härlig person med stora ledaregenskaper. Han har tränat riktigt bra sen han kom in i laget. Han har under de här månaderna satt personbästa i vo2-max (Syreupptagningsförmåga).

– Vidare har vi Niklas Andersson. Det är en rightskytt som vi tror och hoppas väldigt mycket ska bli en bra tvåvägsback för oss. Han har höjt alla sina fysiska värden under dessa fem månader han tränat med oss, sade Janne.

– Alexander Deilert kommer upp till A-laget från juniorerna. Han har bestämt sig för att satsa på hockeyn nu och lämnat golfen, sade Janne med ett skratt.

David Schneider har som bekant skrivit på för DIF och är också den sista pusselbiten i lagbygget. Djurgårdspubliken får bekanta sig med honom lite senare då Dave kommer börja spela med laget efter cirka 13 omgångar eftersom det är ett så kallat “artistkontrakt” han har skrivit på.

Vi gick vidare med forwardsbesättningen som ser väldigt intressant ut. Tim Eriksson var en av de första att skriva på för DIF inför den här säsongen. Det var klart innan förra säsongen ens var över.

– Tim är en kreativ, lite lurig spelare. Han har också smält in bra i laget. En riktigt skön kille.

– Sen har vi också Robin Figren, som visserligen har en handskada som inte är fullt läkt ännu. Han kommer att träna för fullt men missar troligtvis de första träningsmatcherna. Det är också en lurig, teknisk rightskytt forward.

Sen har vi också en spelare som varit Djurgårdare sedan barnsben. Micke Holmqvist gör comeback för laget i sitt hjärta.

– Vi tror att Micke har en högre potential än vad han fick visa i Frölunda, vilket han också visade i landslaget. Han kommer bli en mycket bra tvåvägscenter för oss.

Jakob Josefsson från juniorerna har också gått upp till A-laget. Jakob beskrivs som en mycket lovande tvåvägscenter. Sen hoppas laget naturligtvis på att Henrik Eriksson ska ta ytterligare kliv i utvecklingen den här säsongen.

– Sen är det egentligen inga fler. Fast vi har ju Jimmie Ölvestad också som äntligen är helt frisk och har kört riktigt bra under sommaren. Det känns som en nystart för hans del i och med att han var skadad så mycket förra säsongen.

Är du nöjd med det laget ni har fått ihop?

– Svår fråga. Men visst, vi är nöjda med det laget vi har med tanke på den budget vi hade att gå på. Jag vill passa på att säga att jag tycker vi har fått en bredare kompetens i laget där det finns olika kvalitéer. Vi har utökat antalet kreativa spelare vilket gör att vi kommer få ett bättre anfallsspel samt bättre powerplay.

– Hela laget har gjort en riktigt bra försäsong och höjt den fysiska statusen totalt inom laget. Det är glädjande, avslutar Janne.