Supporterinformation inför bortamötet med Maribor

Dela gärna!

Efter 1-0 hemma vänder DIF till slovenska Maribor för att försöka ta sig in i Europa Conference Leagues ligaspel under hösten. Vi hoppas att många Djurgårdare tar sig ner till Slovenien till denna viktiga playoff-match – det finns matchbiljetter kvar!

Inför resan, matchdagen och vistelsen i Slovenien finns det en del saker som är viktiga att tänka på. Ska du till matchen så läs igenom hela denna guide noggrant. Om du gjort det vågar vi lova att vistelsen blir riktigt grym för dig och alla Djurgårdare! Vi ses där!

Inför resan – resvägar och regler

– Slovenien ligger mitt i Europa i princip och det är lätt att ta sig till Maribor från en rad olika städer i Slovenien och andra intilliggande länder. Närliggande flygplatser finns i bland annat Ljubljana, Graz, Budapest, Wien och Zagreb och från dessa städer kan man sedan ta tåg, buss eller bil till Maribor.

– Slovenien är med i EU och i Schengensamarbetet, men ta med pass eller nationellt ID-kort för att kunna identifiera dig under vistelsen i landet.

– Om olyckan är framme är det bra att ha med sig det Europeiska sjukförsäkringskortet, som säkerställer att du får rätt vård inom EU. Det går att beställa hem gratis från Försäkringskassan om du inte redan har ett.

Matchdagen – samling och biljetter

NK Maribor spelar sina hemmamatcher på Ljudski Vrt-stadion som tar in cirka knappt 12 000 åskådare. DIF har fått tillgång till 500 biljetter, men det finns biljetter kvar att köpa. Läs mer här om du vill köpa matchbiljett!

– Mer information om samlingsställe på matchdagen kommer närmare inpå matchdagen. Håll utkik i våra och DIF Fotbolls kanaler för mer information, håll även utkik på mejlen du använde för att köpa biljett.

– Maribor har en stor och aktiv kärna av supportrar och har bland annat vid flera tillfällen i Europamatcher attackerat bortasupportrar och tagit flaggor, banderoller m.m. Se till att ta hand om varandra oavsett tid på dygnet. Lämna aldrig en Djurgårdare ensam.

– Avspark på Ljudski Vrt-stadion är klockan 20.15 på torsdagskvällen.

– Förlorad biljett går ej att ersätta

– Räkna med att kvarhållning efter match kan förekomma.

Håll även utkik på din mejl som du köpte matchbiljett via, för aktuell information från DIF Fotboll.

VI SES I SLOVENIEN!