Bli bussvärd

På varje resa som vi arrangerar så har vi med egen personal, så kallade bussvärdar. Deras huvudsakliga funktion är att ha kontakt med er resenärer men även med exempelvis chauffören när vi åker buss.

Bussvärdarna är otroligt viktiga för oss och som tack för insatsen får värdarna alltid resa och få inträde till matchen gratis.

Nedan följer en sammanfattning av vad en bussvärd har för uppgift:

Bussvärdarnas arbete börjar innan alla resenärer är på plats, då värdarna skall besiktiga fordonet vi transporteras i. Detta gör vi för att vi inte ska bli betalningsskyldiga för eventuella skador och förseelser som redan uppkommit innan vår resa.

Värdarna sätter upp sopsäckar, gör sig bekanta med chauffören, prickar av resenärer, säljer eventuellt överblivna platser och kontrollerar att alla resenärer är medlemmar för det aktuella året, vilket man måste vara för att få åka med. Om resenären köpt resa och biljett via våran webbshop, så delar bussvärden ut matchbiljetter till resenären och om det finns matchbiljetter kvar så säljs dessa av bussvärden.

Under resans gång så informerar värdarna om regler för resan, rökstopp, matstopp, vilken tid bussen anländer till puben och när den beräknas gå därifrån.

Bussvärdarnas uppgift är även att se till att alla resenärer trivs, att ingen blir för full eller att man på andra sätt “ballar ur”. Bussvärdarnas förhållningsorder ska respekteras för utan dessa skulle vi inte kunna arrangera några resor.

När bussarna sen börjar närma sig Stockholm så är vi väldigt tacksamma om alla resenärer hjälper till med att städa upp i bussen, så att det inte tar så lång tid för värdarna att göra slutstädning och slutbesiktning. Bussvärdarna uppmanar alla att slänga allt skräp i sopsäckarna samt inte glömma att ta med sig sina tillhörigheter.

Låter ovanstående uppgifter som något för dig?

Tveka inte att ta kontakt med reseklubben. Vi är ständigt i behov av fler bra bussvärdar. Arbetet som utförs är helt ideellt och innefattar följande:

  • Gemenskapen och tillhöra ett glatt gäng
  • Du får gratis resa och gratis inträde till matchen
  • Hjälpa JK med en liten insats som är väldigt betydande i det stora hela