Nu blåser vi av bojkotten mot kiosker och barer!

Dela gärna!

Nu avblåser vi bojkotten mot kiosker och barer på våra hemmamatcher på Stockholmsarenan och på Hovet. Efter längre dialog med Stockholm Live känner vi att vi fått igenom tillräckligt mycket av de förändringar vi velat se för att det nu ska vara dags att öppna upp och se hur dessa förändringar fungerar i verkligheten.

Bland de åtgärder som nu ska genomföras med start på söndag vill vi bland annat lyfta fram följande:

  • Pappmuggarna ersätts av flergångsmuggar i hårdplast på flera håll, bland annat har detta införts redan i baren bakom Sofialäktaren. Detta skifte kommer att ske över hela arenorna (även i kiosker) under 2025 då man först måste lösa rätt diskmaskiner, denna process är igång.
  • Utökade barområden på Stockholmsarenan har redan införts vissa matcher och blir nu permanent. Dessutom införs fler försäljningsplatser både när det gäller kiosker och barer för att minska trängsel och öka snabbheten och förbättra servicen.
  • Vattenstationer – först och främst har Stockholm Live köpt in 40 stora dunkar som redan finns tillgängliga. Man håller på och projekterar för att bygga permanenta vattenstationer på Tele2 – det är klart senast till nästa fotbollsäsong.
  • Man kan beställa fyra folköl i stället för två per person i kioskerna (inte i starkölsbarerna), så länge det sköts bra och det inte är överdriven fylla, då kan det dras tillbaka på aktuell match.
  • Storlekar på öl/läsk/kaffe kommer vara minimalt med alternativ, för att öka enkelheten.
  • Prislista för alla styckprodukter ska finnas utskriven i alla kiosker/barer samt synas på skärmarna
  • Stockholm Live har köpt in flera timers, termometrar samt tagit in ett par nya fast food-kockar för att säkerställa kvaliteten när det gäller maten. Fokus har hittills legat på korven och går nu över till hamburgaren. Detta blir ett löpande arbete i dialog med supportrar/klubbar.
  • Veganska/vegetariska alternativ ska tas fram, i dialog med supportrar och klubbar som även får proväta och välja ut sina favoriter.

Bojkotten har handlat om service och kvalitet men så klart även om priserna. Under bojkottens gång har vi genom dialog fått igenom åtgärder för att förbättra service och kvalitet och slutligen har vi även fått igenom en hel del prisförändringar som ger oss priser på en rad produkter som hamnar i nivå med våra konkurrenter runtom i landet.

Som exempel sänks priset på starköl (0,4 l) med sex kronor till 76 kronor, och fram till en halvtimme före match kostar starkölen 65 kronor. Läsk (0,5 l) sänks med tio kronor ner till 37 kronor. Liten popcorn för 35 kronor som tidigare endast fanns i vissa kiosker finns nu överallt, likaså med barnmenyn (popcorn, Mer, tablettask och klubba) för 55 kronor. Priserna på korv och hamburgare sänks också, där hamburgaren blir något större (140 g istället för 120 g) men priset sänks från 108 till 85 kronor. Det införs även en meny med hamburgare, pommes och läsk för 175 kronor (lite dyrare med folk/starköl).

Precis som det gällde innan bojkotten är det självklart upp till varje individ att bedöma om och i så fall vad som är värt att handla på arenorna. Nu när bojkotten avblåses och dessa åtgärder införs kommer vi också att kunna ha återkommande avstämningar med klubbarna och Stockholm Live där vi kan ge kontinuerlig feedback på hur saker och ting fungerar, utbud, priser och annat. Där kommer vi även kunna trycka på vad Live ska prioritera när de utbildar sin bar- och kioskpersonal och annat som har med service och bemötande att göra.

Vi vill rikta ett tack till alla Djurgårdare som avstått från att handla och därmed gjort dessa förändringar möjliga. Vi hoppas att ni fortsätter vara engagerade i dessa frågor även framöver, då det är så vi har möjlighet att påverka.

/Järnkaminerna, Lemon Gate, Långa Gatan Stockholm och Ultra Caos Stockholm.


EXEMPEL PÅ PRISSÄNKNINGAR:

* Flera andra produkter får också mindre prissänkningar. Samtliga prisförändringar kommer att gälla både på Stockholmsarenan och på Hovet.

Om du har synpunkter kring den avblåsta bojkotten, kiosker, barer eller annat som har med detta att göra kan du nu eller framöver skriva in dina synpunkter i vårt öppna formulär HÄR!

Du kan även mejla [email protected] för att komma i kontakt med Järnkaminerna.