Medlemmar

Järnkaminerna är den aktiva ståplatspublikens röst i organiserad form och vi för talan å tusentals Djurgårdares vägnar. 

Stadigt över 5 000 medlemmar

Vi anser det självklart att vara medlem i Djurgårdens officiella supporterförening om man är Djurgårdare på ståplats, oavsett vilken sport du föredrar. Självklart välkomnar vi även dig som inte står upp eller har biljetter på de aktiva ståplatssektionerna på Djurgårdens matcher, men vi hoppas att ett medlemskap i Järnkaminerna får dig än mer engagerad och livlig på matcherna. Att vara medlem i Järnkaminerna innebär att du stödjer en hårt arbetande supporterförening som gör allt för Djurgårdens bästa.

Järnkaminernas medlemsrekord från 2003 stod sig i 14 år. 2017 är året då vi slog det och dessutom blev över 5000 medlemmar. 2018 blev rekordet ännu högre när vi slog det igen. 5263 medlemmar slutade vi på! Guldåret 2019 nådde vi upp hela vägen över 5800 medlemmar och även under det märkliga pandemiåret 2020 nådde vi över 5000 medlemmar.

Liten summa, stor betydelse

Ett medlemskap i Järnkaminerna kostar bara 150 kronor och då blir du en del av, och hjälper oss att bli, Sveriges bästa supporterförening. 150 kronor har inte en stor inverkan på din plånbok, men det hjälper oss otroligt mycket. Med många medlemmar kan vi göra mängder med bra saker för andra djurgårdare. Indirekt sponsrar du dig själv och dina Djurgårdskompisar då vi använder pengarna till att bland annat reducera priset på våra bortaresor och fixa andra medlemsaktiviteter. Ju fler medlemmar vi har desto fler roliga saker kan vi arrangera för våra medlemmar.

Axplock om Järnkaminerna

  • Järnkaminerna är en av Sveriges största supporterföreningar och har varit det i många år
  • Järnkaminerna har Sveriges bästa Reseklubb som genom åren kontinuerligt anordnat billiga resealternativ till bortamatcher
  • Järnkaminerna bidrar varje år med ekonomiska medel till tifoverksamheten
  • Järnkaminerna har haft Sveriges i särklass bästa supportersajt sedan starten av hemsidan 1998
  • Järnkaminerna står för merparten av de aktiva supportrarnas kontakt med Djurgården, media, motståndare, Polisen och andra myndigheter i symbios med DIFs SLO:er

Medlemsförmåner

Som medlem i Järnkaminerna får du tillgång till service och förmåner som har anknytning till DIF. Exempel på detta är billiga resealternativ till bortamatcher, möjlighet att ha säsongskort på Sofialäktaren, särskilda eller rabatterade souvenirer med mycket mera. Spana in alla våra medlemsförmåner för att se vad du får ut av ett medlemskap hos oss.

Har du frågor gällande ditt medlemskap kan du maila oss på [email protected]

Därför ska du vara medlem

Du är Djurgårdare, en del av det vi kallar Djurgårdsfamiljen. Den här uppmaningen går ut till dig, för vi behöver dig! Järnkaminerna är officiell supporterförening för Djurgårdens IF och vi sliter stenhårt för att DIF ska vara bäst i landet på läktarna och på planen. Som supporterförening känner också vi att vi är starkare och bättre rustade än någonsin. Det är många inom JK som är drivna och vill oerhört mycket för DIF och vår supporterkulturs bästa.

Vi vill växa och utveckla vår supporterkultur att bli ännu större och starkare – därför behöver vi just dig som medlem i JK!

Vi har de senaste åren haft en mycket positiv medlemsutveckling med över 5000 medlemmar och flera medlemsrekord. Ännu medlemmar skulle ge oss mycket bättre förutsättningar och större resurser att ge tillbaka till Djurgårdsfamiljen i olika former av supporterservice, vilket stärker vår hela supporterkultur, och samtidigt i slutändan ger laget i våra hjärtan ett ännu bättre stöd!

Det är dags att, med din hjälp, höja nivån på vår supporterkultur och Järnkaminerna. Är du Djurgårdare, oavsett ålder eller läktarsektion och vill att DIF ska ha landets bästa supporterkultur, då bidrar just du till det med ett medlemskap hos oss. Vi har en supporterkultur där vi i vissa matcher har 20 000 pers som står upp och sjunger för DIF – alla dessa 20 000 brinner för DIF och vår supporterkultur, men tyvärr är alldeles för få medlemmar. Varför är det så? Jo, det handlar om attityd och okunskap om vad JK gör och bidrar med, och det är givetvis även vårt eget fel som inte lyckats förmedla till dig och Djurgårdsfamiljen vad vi gör och betyder för vår supporterkultur. Men det är dags för ändring på det, vi ska bättra oss och vi vill att du förstår vikten av ett starkt JK!

Vi hoppas du är med oss och blir medlem, då lovar vi att vi ska ge er landets bästa supporterförening och service! Bli medlem idag!

Vill du veta mer vad din medlemsavgift går till och vad vi gör och vill göra? Läs denna text eller maila oss på [email protected] så svarar vi gärna på dina frågor.

Tillsammans för världens bästa lag och vackraste förening!