Lucka 16: Snö

Dela gärna!

De stora mängderna snö som föll och täckte Stockholm igår kan knappast ha undgått någon. Överallt ser man nu barn som leker och glädjer sig i snön, och skratten studsar från husvägg till husvägg, från det som nyss var fotbollsplaner och nu är nyspolade isbanor, till kullar som blivit pulkabackar och nyplogade snövallar som får tjänstgöra som fästningar. Så har stockholmarna gjort i generationer och därför är det också naturligt att stockholmarnas lag, Djurgården, är landets mest framgångsrika sett över alla olika sporter.

På isrinkarna börjar karriären för de som sedan blir en del av mesta mästarna i ishockey DIF, de som föredrar större isytor kan spela i DIF bandy, eller skridskovirtuoserna i DIF konståkning. I de hala backarna fostras DIF Alpin, en av landets äldsta skidklubbar. De som försvarar sina snöfästningar gör det sedan med den äran i DIF fäktning, 45 SM-guld, DIF brottning med 52 SM-guld, eller DIF boxning, med hela 81 SM-guld! Inomhus under den mörka vintertiden tränar och spelar även DIF handboll och DIF innebandy, och man inser att ingen annan förening är i närheten av den bredd och framgångar som Stockholms Stolthet kan uppvisa. Att detta är den enda förening med lag i högsta serien i såväl ishockey som fotboll blir med ens självklart, att de har tagit 5 SM-guld under 00-talet bara naturligt. När man ser den glädje som den fallande snön såväl som Djurgården skänker till stockholmarna är det uppenbart – snö är DIF.