Lagrell blandar och ger inom politisk idéhistoria

Dela gärna!

Förra veckan kunde vi berätta om Svenska Fotbollförbundets Khennet Tallingers idé om yttrandefrihet som något som bara gäller utanför svensk fotboll. En friskt vågad politisk tanke så här 2010 med snart 100 år av svensk demokrati i ryggsäcken, men ingen har någonsin anklagat SvFF för att vara mainstream när det gäller grundläggande mänskliga fri- och rättigheter.

Lars-Åke Lagrell fortsätter idag i denna anda genom att hylla militära insatser vid fotbollsmatcher. Han är därmed del av en fin tradition av äldre män som haft makten i många år, som upprätthåller ett demokratiskt sken och som har en förkärlek för av staten sanktionerat våld för att hålla “ordning och reda”.

Vi tycker det är kul att svensk fotboll går i bräschen för att våga vara nytänkande (eller nja, nytänkande om man bara ser till de sista 60-70 åren av europeisk historia) och hoppas på nya intressanta förslag från vår beskyddare och befriare Lars-Åke Lagrell, denna kämpe för demokrati och frihet. Och ordning och reda.

Nästa vecka ser vi fram emot SvFF:s tankar kring det här med rättsväsende. Skulle man kanske kunna kapa byråkratin (jurister, domstolar, lag) och helt enkelt låta den soldat som gör gripandet avgöra vilket straff en supporter bör få? Den idén bjuder vi på, Lars-Åke.