Rapport: Besök på Stockholmsarenan

Dela gärna!

En kort rapport från besöket på Stockholmsarenan där representanter från DIF, JK, UCS och Fabriken var med.

Tisdagen den 29 maj var representanter från DIF Fotboll, JK, DPA, UCS och Fabriken på plats på Stockholmsarenan för att titta på bygget. Besöket på arenan började med en genomgång/frågestund med Stockholmsarenans projektledning på Stockholmsarenans projektkontor. Fokus låg på den södra läktaren, då förhandssnacket om var klacken ska placeras mycket har fokuserat på just den södra läktaren. Viktigt att tillägga är dock att ingenting är bestämt ännu, frågan kommer vara prioriterad på Djurgårdens arenamöte den 4 juni kl 18.00 (Anmäl dig till mötet här).

En fråga som det fokuserades på var hur folk ska ta sig till och från läktarna från respektive färdmedel, och hur denna process skiljer sig åt mellan en serielunkmatch och ett derby. I övrigt visades bland annat ritningar på ytorna bakom läktarna, och hur själva insläppet kommer gå till. 

Även om många känner en viss tveksamhet inför flytten till Stockholmsarenan så är det svårt att neka till att arenan i vissa avseenden är bättre än Stadion. Exempelvis är avståndet till planen ett stort steg framåt (i dubbel bemärkelse) ur stämningssynpunkt, och för framtida tifon så underlättar bland annat avsaknaden av pelare.

JK uppmanar så många som möjligt att ta sig till arenamötet på måndag 18.00 i Torben Grut för att diskutera, få mer kött på benen och göra sina röster hörda om utformningen av vår tid på Stockholmsarenan, så att beslut som tas gör det med så god legitimitet som möjligt. Kan du inte medverka så kan du skicka in dina åsikter eller frågor i ämnet till [email protected], så bidrar du till diskussionen på så sätt.

Ritningar över arenan, samt bilder från arenabesöket, kan du se på dessa länkar:

http://dif.se/stockholmsarenan/bildspel-stockholmsarenan-120529

http://dif.se/stockholmsarenan/ritningar-och-skisser

http://dif.se/stockholmsarenan

Vi uppmanar som sagt alla som kan att ta sig till arenamötet på måndag 18.00 – det är nu vi formar vår arenaframtid de närmaste åren.