"Ett av de bästa minnena var när 'kylskåp, tegelsten' testades första gången"

Dela gärna!

SÅ MINNS VI STADION. Det börjar närma sig. Här berättar Robert “Pike” Kollberg om sina känslor inför sista matchen på Stadion.

pike.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namn: Robert ”Pike” Kollberg

Ålder: 45

Sektion: O (uppväxt runt hela Sofiasidan med en kort utflykt till Fondläktaren)

Vilka känslor dyker upp i kroppen när du tänker på söndagens match?

– Kärlek, sorg, glädje, respekt, familj, allt i en salig blandning som kommer göra söndagen svår men rolig att bemöta.

Vad innebär Stadion för dig?

– Har i stort sett inte missat många matcher sedan sent 80-tal. I många år stod man i klacken tillsammans med världens bästa vänner men  efter det man fick barn så blev det sektion O, då jag anser att hela familjen skall gå på matcherna. Allt i och runt omkring Stadion med Östra, Humlan och själva borgen kommer för evigt finnas mig varmt om hjärtat men trots att jag lämnar Stadion med en klump i magen så anser jag att DIF behöver en modernare arena. Älskar Stadions tegel.

Hur kommer din söndag se ut?

– Då jag jobbar matchdagar så är jag på plats kl.09 för att ta hand om diverse kringarrangemang. Vid avspark sjunger jag SFGD leendes med hög röst och rak rygg, kanske kommer det en tår också? Efter matchen hyllar jag laget och säger farväl till Stadion nere på gräset. En eller två öl skall man väl även kunna unna sig efter slutsignalen.

Vad är det sista du ska göra innan du lämnar Stadion?

– Kramas med vänner. Saken är ju att Stadion alltid kommer stå kvar så själva saknaden efter den kommer inte kännas lika stor som för pack och vrak har känt över sina arenor.

Bästa minnet tifomässigt?

– Många fina tifon har gjorts på Stadion men de man lägger på minnet är derby- och cupmatcherna som tyvärr gått på Råsunda. Partizan-tifot ”Forza” samt 9-1-tifot mot Bajen är de jag minns bäst. En stor eloge till alla dessa tifomänniskor för deras slit och släp genom åren. Respekt!

Bästa minnet sportsligt?

– Absolut guldfirandet 2005 med 8-1 mot Elfsborg och hyllningarna till Niclas Rasck. Tre generationer Kollberg satt på läktaren och mös tillsammans. En fantastisk dag i glädjens tecken.

Bästa minnet överhuvudtaget?

– Finns så många. Det kan vara när till exempel ramsan “kylskåp, tegelsten” första gången testades eller när Stefan Rehn gör sitt enda nickmål i karriären som dock tyvärr dömdes bort och genom det tog brajen sitt enda SM-guld. Kan även vara tokräddningen utav Thor André Olsen mot Sirius eller straffsparkstävling ’92 mot packet där MG sätter avgörande med ärevarv.