Det är nu eller aldrig som det gäller

Dela gärna!

Den 48:e omgången i hockeyallsvenskan bjöd på två bra resultat och ett mindre bra. Det första och det bästa, vår stolthet vann borta mot Björklöven och knep tre blytunga och ruskigt viktiga poäng i kampen om kvalserieplats. Det andra positiva resultatet stod Mora för som slog Karlskrona med hela 6-2. Det innebär att vi nu innehar fjärdeplatsen med två poängs marginal till Karlskrona. Vår nuvarande tabellposition innebär hemmaplansfördel och fyra bonuspoäng i förkvalserien. Denna placering har vi nu i egna händer så det gäller att vi sluter upp bakom grabbarna.

Det negativa resultatet stod Karlskoga för (ni vet det där gnäll-gänget som kastar klubbor mot publiken och beter sig allmänt grisigt..) som slog Asplöven med 6-0 hemma. Det innebär att det fortfarande är tre poäng upp till tredjeplatsen som innebär en direktplats till kvalserien. Tre poäng och sju plusmål till Karlskogas fördel.

Stöd DIF på plats

Du och dina vänner spelar nu en stor roll i resten av säsongen. Från och med nu är det total uppslutning som gäller, stödet till grabbarna på isen skall vara enormt! Förutom att hockeyspelarna måste upp ännu en nivå så måste även vi det. Sjung för Djurgår´n och gör det jävligt högt – fast i takt. Undvik alltför mycket klappande då det tenderar att dra upp tempot i sångerna nåt kopiöst.

Ikväll möter vi Södertälje på Hovet. DU ska vara där och stötta våra grabbar på isen! Köp biljett HÄR, sjung högt och stolt för världens finaste förening!

Utnyttja hela vår sångrepertoar

Sluta missbruka denna sång. Ramsan i sig är grym om den används på rätt ställe och tidpunkt. Just nu sjungs den ungefär 7200 gånger per match och blir jävligt uttjatad, dessutom i ett konstigt långkörar-tempo som låter förjävligt.

Nästa ramsa vi går till angrepp mot är ”Sittplats ställ er upp”. Den ramsan sjungs i tid och otid och ofta startas den från kortsidan utan att man startar någon bra ramsa som sittplatsen kan sjunga med i. Själva poängen med den ramsan är (och förväntas från sittplats) att ståplats skall starta en ramsa som alla kan sjunga med i. Nu får den ofta effekten att sittplats gör just det vi säger, det vill säga ställer sig upp. Men sen sjungs det ingenting vilket resulterar i att alla sätter sig ner igen. Självklart skall vi mana på och väcka sittplats och få med dem i det vokabulära stödet till DIF, men vi kan göra det med mycket mera finess än vad det görs idag.

På senaste hemmamatchen sjöngs även något som borde få dom flesta Djurgårdare att dra skämskudden över huvudet. För alla er som nån gång besökt en bortamatch mot valfritt lag så har ni säkert hört den mindre sexuellt upphetsande ”OJ,OJ,OJ,OJOJOJOJ” när något händer på isen/planen till deras lags fördel. Den som har en tanke på att en gång till starta denna ”ramsa” är garanterat varmt välkommen till North Banks ståplats eller annan valfri läktare/arena på landsorten och bör så också flytta dit. Du/ni blir garanterat populära där, men ni blir det inte på Johanneshovs Isstadion. Surfa istället in på vårt här på vårt sångarkiv och spana in vår fantastiska sångrepertoar, lär dig sångerna och stöd Djurgår´n till högstaserien där vi hör hemma!

Souvenirer, medlemskap, bortaresor och säsongskort

Bakom klacksektionen på kortsidan har vi vårt souvenirstånd där vi säljer våra souvenirer. Där kan du även teckna nytt medlemskap i Järnkaminerna (gärna med Supporterhundringen), anmäla dig till Helsingborg och cupmatchen borta mot Sirius samt köpa säsongskort till Sofialäktaren på Stockholmsarenan. Missa inte att vi rear ut delar av vårt souvenirsortiment för att kunna beställa in nytt till det stundade kvalet i hockeyn och fotbollssäsongen.

Förutom detta kan du få en hel del info och svar på dina frågor om JK av vår personal i ståndet.

Pubkväll på Östra Station imorgon

Olympiska spelen är slut och lönen kommer den 25:e, vad passar då bättre än att träffa andra blåränder över en bit mat och svalkande dryck? Järnkaminerna tillsammans med UCS arrangerar pubkväll på Östra där du kan köpa souvenirer, DVD om fotbollssäsongen 2013, säsongskort till Sofialäktaren samt anmäla dig till Helsingborg och Sirius. Vi hoppas att många väljer att komma dit och snacka Djurgår´n, stödja Berit och givetvis kan du även förnya ditt medlemskap i Järnkaminerna om du inte gjort det. Styrelserepresentanter från JK finns på plats från 18.00

STÖD DIF – TILLSAMMANS MOT AVANCEMANG!