Gästkrönika: Upp till bevis Djurgårdsfamiljen!

Dela gärna!

Jag önskar att det var spelarna som stod för den sämsta djurgårdsinsatsen igår när de förlorade med 0-3 mot ett formstarkt Örebro. Tyvärr var så inte fallet, igår stod vi supportrar för en ännu sämre insats.

Uppslutningen var usel, endast 7500 personer hade letat sig till Tele2 Arena. Slakthuskurvan, ”Sveriges bästa sittplats”, gapade tom fram tills bara någon minut innan avspark. Det fylldes på, men många säsongare verkar ha stannat hemma och inställningen var under all kritik. Jag tror knappt man stämde upp i sång en enda gång i första halvlek, förutom under ”Sjung för gamla Djurgår´n”. I andra halvlek gjorde man ett tamt försök med ”Kämpa Djurgården” (som faktiskt startades av Apberget!), men så fort det blev en avblåsning eller hände någonting slutade man sjunga. Många stod och suckade över spelarnas insats och inställning i andra halvlek, men den absolut sämsta inställningen återfanns tyvärr på läktarplats.

Klacken gjorde förvisso sitt för att hålla igång, men utan hjälp från sittplats blev det mest längre sånger som det inte blev något vidare tryck i. Eloge dock för att man inte gav upp utan fortsatte sjunga i 90 minuter trots att resultatet gick emot oss.

Vi kan bättre än så här! Jag vet det för jag var på plats på första matchen någonsin på Tele2 Arena, jag var på plats i matchen mot Göteborg  och Helsingborg förra året, och jag var på plats på matchen mot Malmö i år. Förmodligen våra bästa läktarinsatser på vår nya arena. Matcher då både klacken och Slakthuskurvan var sprängfyllda till bristningsgränsen, och där man kunde ta på energin i luften. Matcher där det började bollas tunga växelramsor mellan Slakthurkurvan och klacken från första stund. Matcher där Slakthuskurvan sjöng med i praktiskt taget varje sång som klacken startade. Matcher med feta Tifon och vansinniga ljudtoppar. När vi är så bra är vi överlägset bäst i Sverige!

Efter flera svaga läktarprestationer på rad är det nu upp till bevis!

Det är upp till bevis för Slakthuskurvan att visa att man är Sveriges mest enögda, fanatiska, och högljudda ”sittplats”. Det räcker inte att komma sent till match, stå med armarna i kors under första halvlek för att sen smita till baren i minut 35 och komma tillbaka i minut 55. Dricka öl och snacka med polarna i all ära, men vi är faktiskt främst där för att stötta vårt kära fotbollslag! Jag står själv i Slakthuskurvan och det är därför jag kan vara så pass självkritisk. Nu är det vår ära som står på spel, nu gäller det att ta oss själva i kragen och bevisa för oss själva och övriga Sverige att vi fortfarande är Sveriges bästa sittplats!

Det är även upp till bevis för klacken att visa att man återigen kan sälja ut hela Sofialäktaren och skapa ett sjukt drag! Till matchen mot Norrköping kommer ni att få en hel del draghjälp av Slakthusläktaren, men risken om ni inte säljer slut klacken eller inte kommer tillräckligt taggade är att ni kommer att bli totalt överröstade och omkullsjungna av Slakthuskurvan.. Och det vill ni väl inte? Jag uppmanar härmed Sofialäktaren att våga utmana oss i Slakthuskurvan redan i matchöppningen med att bolla ”Djurgården” och se vilken sektion som får Tele2 att skaka i betongen. Vågar ni anta utmaningen?

För övriga inom Djurgårdsfamiljen vill jag bara uppmana er att omedelbart köpa biljett till matchen! Jag har på känn att matchen kommer att bli något alldeles speciellt om alla drar sitt stå till stacken. Dessutom, ni har väl inte glömt bort att vi ska tacka av vår blårandiga hjälte Andreas ”Adde” Johansson? Han är värd en fet hyllning efter allt han gjort för vår förening!

Det här sista chansen på över 5 månader att se vårt kära blårandiga lag spela allsvensk fotboll. Sedan väntar en lång vinterdvala. Ni vet lika väl som jag att det bara brukar ta några veckor efter säsongsslut innan man börjar längta efter nästa säsong igen. Så låt oss nu göra den här avslutningen till en riktig fest! Både för att återupprätta vår heder, men även för att gå in i vinteruppehållet med en riktigt skön känsla i magen. Nu jävlar ska vi skapa säsongens bästa drag mot Norrköping!

Är ni med mig Djurgårdsfamiljen?