Alla samlade – en enhet på södra läktaren

Dela gärna!

Vi har inte vunnit ett derby på 19 försök. Gnaget har storsatsat inför säsongen och plockar in det ena meriterande namnet efter det andra. De får lättast tänkbara lottning av sina polare i förbundet och dessutom fördelen av hemmaplan i derbyt. De är tillsammans med Malmö storfavoriter i Allsvenskan medan vi har tappat Kim, Mange och Engvall sedan förra året. Vi får bara fyra dagar på oss att sälja biljetter, och Solna aik försöker dessutom lägga matchen samtidigt som vi ska spela kvartsfinal i hockeyslutspelet.

Så vad gör vi? Jo, vi går man ur huse och säljer slut nästan hela södra nedre på bara några timmar!

Det är knappt det kokade så här mycket i Djurgårdsfamiljen ens när Kim kom tillbaka, i alla fall inte bland de aktiva supportrarna. Känslan av att vi har något på gång sportsligt, tillsammans med viljan att sätta Gnaget på plats en gång för alla, ger en enorm taggning. Det är en beslutsam skara Djurgårdare som kommer att bege sig ut till Friends på söndag. Alla våra aktiva supportrar, vi som säljer slut tåg och bortaläktare på bara några timmar, kommer att vara på plats och stå på samlade på samma läktare. Vi kommer kanske inte vara lika många som tidigare derbyn, men alla som är där kommer vara okuvliga i sitt stöd och vilja att göra allt i sin makt för att förnedra råttorna på läktarna.

Det här derbyt är bara för de mest engagerade och hängivna. Folk som inte sjunger och som inte är villiga att stå upp även i motgång kan stanna hemma. Den här matchen är för oss som har krigat varenda derby de senaste åren och fortfarande väntar på den där vinsten. Det här derbyt är för oss som har stått där så många gånger och tittat på den firande motståndarklacken på andra sidan, och känt oss arga, frustrerade och besvikna. Det här derbyt är för oss som kommer att fortsätta att gå oavsett hur många det blir nu och i framtiden.

Nu är det dags att äntligen få ge tillbaka och få stå och sjunga högt och länge efter matchens slut och fira som om det inte fanns någon morgondag. Att kunna gå till jobbet dagen efter som en vinnare. Att få vara med om en match som blir en rejäl jävla smocka till alla gnagare som har hånat oss under åren. Det är det vi brinner för, det är det vi längtar efter, och det är därför vi kan se fram emot ett derby så mycket trots allt som varit.

Längtan efter en seger är så otroligt mycket större än rädslan för att förlora just nu. Vi har nästan allt att vinna på söndag, och vi ska göra allt i vår makt för att krossa råttorna på läktarna och ge spelarna bästa tänkbara stöd.

Alla ni som känner igen er i beskrivningen ovan, köp omedelbart biljett till derbyt för de lär ta slut snabbt!

Och till er andra som inte tänker bidra: Den här gången kan ni faktiskt ta och stanna hemma.

KÖP BILJETT TILL SÖDRA NEDRE HÄR