Utredning av JK:s stadgar efter GDPR

Dela gärna!

Den 25 maj 2018 införs nya dataskyddsförordningen GDPR i hela EU. Denna ersätter bland annat den svenska personuppgiftslagen (PUL). Med anledning av detta har vi från Järnkaminernas sida förtydligat en del om hur vi hanterar personuppgifter och vad du som medlem har rätt till. Det kan du läsa mer om i vår nya integritetspolicy som du hittar HÄR och på en egen sektion av vår hemsida.

Med anledning av GDPR kommer vi nu också utreda våra stadgar, som är avtalet mellan oss och våra medlemmar. Stadgarna kommer att revideras och ett förslag på nya stadgar kommer att presenteras av styrelsen inför ordinarie årsmöte 2019.

Eventuella stadgeändringar handlar om att säkerställa att saker JK gör i sin dagliga verksamhet idag också ska ha laglig grund enligt GDPR genom stadgarna. Det kan till exempel handla om att kunna göra utskick riktade mot geografiska medlemsgrupper.

Om du har några frågor kring detta arbete, mejla till [email protected] eller mejla styrelsens personuppgiftsansvarige Anna Wennerholm på [email protected].