Krönika: Vi är Djurgårdens IF – ni är packet

Dela gärna!

”Va, är det derby på söndag?” Ja, man kan verkligen undra för det har varit minimalt med snack inför den här matchen bland oss Djurgårdare. Det går inte att komma ifrån att utgångsläget är aningen jobbigt då vår säsong känns rätt ”över” samtidigt som Solna Aik tyvärr går mot guld.

Även om det inte står så mycket på spel för oss rent sportsligt så är derbyt precis lika viktigt som alla derbyn mot Gnaget brukar vara. Känslan av att göra mål och fira en seger mot dem kommer vara helt underbar oavsett var i tabellen vi ligger. Det är till och med så att det känslomässigt står ännu mer på spel i detta derby just på grund av skillnaderna i tabelläget. Om vi skulle slå dem i detta derby kan vi ta vara på känslan av derbysegern och återfå en hel del av tron på vårt eget lag och vår egen förmåga inför 2019.

Rent känslomässigt är det här derbyt oerhört viktigt och även om det varit lite snack inför matchen så hoppas jag verkligen att alla verkligen taggar till när det är dags på söndag. Det har varit en hel del mediokra läktarinsatser nu under hösten men vi vet alla vad vi är kapabla till när vi är som bäst. Det kommer förmodligen vara rätt lätt att tagga till för de allra flesta, det räcker att se de fula svarta matchdräkterna samt deras trummande klack för att man ska gå igång på alla cylindrar. Men jag vill verkligen vädja till er som läser detta att verkligen ge ert yttersta för att sjunga ut dom på läktarna. Oavsett vilken sektion du står på.

Som alltid i derbyn handlar det om att stå upp för färgerna. Spelarna ska stå upp på plan, och vi ska stå upp på läktarna. Ge inte upp vid underläge, tappa inte modet. Tystna inte i sången om det går lite emot utan sjung snarare ännu högre. Den här hösten har rent ut sagt varit skit men i ett derby mot våra värsta antagonister så får vi aldrig vika ner oss, hur hopplöst det än skulle kännas om de skulle gå upp i ledning. På söndag gäller det att visa karaktär.

Förhoppningsvis är det vi som får fira en seger och kan sjunga ut råttorna efter noter, men skulle det bli tvärtom så gäller det att vi inte ger upp slaget på läktaren bara för att slaget på planen inte går vår väg, utan att vi fortsätter hålla fanan högt under 90 minuter.

Stå upp för skölden och färgerna på söndag, hur det än går. Vi är Djurgårdens IF – ni är packet. Vi är Stockholms Stolthet – ni är Solna-as. Det kan inga tabellplaceringar ändra på.

VI ÄR INTE AIK!

/DIFVästerort