Krönika: Dags att visa att Djurgårdens IF är att räkna med!

Dela gärna!

Trots fjolåret råder det positiva tongångar inom Djurgårdsfamiljen. Låt oss minnas våren och cupsegern framför den tunga hösten – och ge oss fan på att vi ska ta oss till sådana grymma Djurgårdsdagar igen – snart!

Sportsligt ser det bra ut, truppen är (även om en eller ett par viktiga pusselbitar saknas) i princip klar och det är en bred och spännande trupp våra nya tränare förfogar över. Nyförvärven känns bra och det är skönt att ha truppen samspelt i god tid innan cupen och Allsvenskan. Dessutom har vi en förhoppningsvis pånyttfödd och toktaggad Mohamed Buya Turay på topp, bara det kan innebära många extra poäng under säsongen.

Supportermässigt var det som alla vet en tung höst men vi avslutade i alla fall bra i de två sista hemmamatcherna. Topparna stämningsmässigt var självklart cupfinalen, men även matcherna mot Mariupol och derbysegrarna. I dessa matcher visade vi hur bra vi är när vi är som bäst, nu gäller det bara att plocka fram det ännu fler gånger under säsongen! Vill du uppleva sådan stämning och sådana matcher ännu fler gånger finns det bara en sak du kan göra – köp säsongskort!

Vi inleder på hemmaplan mot Sundsvall och den här matchen ska bli som en repris på cupfinalen. Vi ska bli en bra bit över 20 000 i hemmapremiären och leverera en sådan där stämning som bara vi kan göra. Det ska bli vårt sätt att ta revansch för hösten och visa att Djurgårdsfamiljen är tillbaka på allvar, större och starkare än någonsin. ”Sjung för gamla Djurgår’n” ska bli den fetaste allsången någonsin och sätta standarden för resten av säsongen!

Sen rullar det på med stormatcher mot Göteborg, Norrköping och Solna aik så det blir en riktigt rolig och spännande inledning av Allsvenskan med idel publikfester på hemmaplan. Sofialäktaren och Slaktis ska vara fyllda till bristningsgränsen på alla dessa matcher och det ska åter dåna på Stockholmsarenan.

Idag släpptes säsongskorten till nyförsäljning och redan nu har vi sålt ungefär 7000 säsongskort, klart bättre än förra året. Det är nu vi behöver alla er djurgårdare där ute, för det är dags att spräcka drömgränsen 10 000 säsongskort. Vi har sålt 9200 respektive 9400 de tidigare två säsongerna så det är långt ifrån någon omöjlighet om alla tar sitt ansvar.

Det finns inget roligare än att följa Djurgården på hemmaplan och runt om i Sverige. Den här säsongen har en enorm potential och det råder en stor revanschlystnad och optimism inom Djurgårdsfamiljen, både bland spelare och supportrar. Det är dags att visa att Djurgårdens IF återigen är att räkna med!

Stöd DIF på resan tillbaka till toppen där vi hör hemma. Köp säsongskort nu!

/DIF_Västerort

KÖP SÄSONGSKORT HÄR!