Motion till årsmötet om innebandyturnering

Dela gärna!

Onsdag den 13 mars klockan 19.00 i Pokalrummet på Stadion är det dags för Järnkaminernas årsmöte. Till årsmötet har en motion lämnats från medlemmen Anton Lindblom. Här är motionen i sin helhet och styrelsens svar.

Motion om innebandyturnering

Under de senaste åren har motionställaren tillsammans med övriga medlemmar i Järnkaminerna fått bevittna Kaknäscupen under skinande sol, kombinerat med ett par iskalla öldrycker, klassiskt Djurgårdsmusik spelats i högtalare och fotboll spelats Djurgårdare emellan. En fantastiskt tradition sedan flera år tillbaka i tiden, en tradition som t o m motionställaren haft nöjet att få delta i.

Men så mycket denna tradition har uppskattats av fotbollsfantaster/utövare i JK och utav icke fotbollsutövare så anser denna motionställare att det är dags för ännu en tradition, för andra fantaster i vår idrottsförening och i denna supporterförening, nämligen innebandy.

Motionställaren anser att det finns gott om potentiellt intresse för att kunna annordna en liten turnering i JK:s regi, utöver kända läktarprofiler som utövat innebandy finns det även flertalet personer (efter rådfrågan annonserats officiellt på sociala medier, b l a facebook) som uttryckt sitt potentiella intresse om en Djurgårdsturnering i innebandy.

Motionställaren är såklart medveten om utöver det potentiella deltagar-intresset finns även en potentiell ekonomisk risk som kan vara en faktor i den här frågan, bland annat p g a antalet intresseanmälningar som kan blekna i jämförelse med antalet anmälningar i Kaknäscupen.

Motionställaren skulle därmed vilja yrka på följande:

  • Att en innebandyturnering med följande upplägg skall anordnas vid första möjliga tillfälle:
    3 utespelare+målvakt, 2×12 minuter, 6 lag (3 per grupp).
  • Att namnet på denna turnering skall (likt namnen på anordnade tåg till bortaresor) röstas fram av medlemmarna i supporterföreningen.
  • Att om antalet intresseanmälningar överträffar förväntningarna skall upplägget ändras för att anpassas till den mängden personer som ev vill delta i turneringen.

Anton Lindblom, medlem #3556

Styrelsens yttrande

Vi delar motionsställarens synpunkter om att fler aktiviteter likt Kaknäscupen där medlemmar kan umgås i olika former utanför matchdagarna är något att sträva efter och tar tacksamt emot förslag på den typen av evenemang.

Även om en innebandyturnering egentligen är en rolig idé finns det en del logistiska problem jämfört med till exempel en fotbollscup utomhus. Det bör dock inte vara upp till årsmötet att besluta om vilka specifika evenemang som föreningen ska anordna under varje verksamhetsår utan detta bör planeras och utföras av den operativa verksamheten i Järnkaminerna. Även om vi inte anser det vara en fråga för årsmötet att besluta om så uppskattar vi förslag likt detta och idéer och engagemang från medlemmar som vill göra olika saker för föreningen.

Styrelsen yrkar avslag på motionen, av ovanstående anledningar.

Missa inte årsmötet!

Järnkaminernas årsmöte 2019 äger rum onsdagen den 13 mars klockan 19.00. Platsen för mötet är Pokalrummet på Stadion, Sofiatornet.

Alla medlemmar i Järnkaminerna är välkomna. Du kan bli medlem på årsmötet. Om du ska komma får du dock gärna anmäla dig via vårt formulär så att vi kan anpassa lokalen m.m. efter mängden personer.

ANMÄL DIG HÄR