Krönika: Djurgårdsfamiljen är taggad och revanschlysten!

Dela gärna!

Det råder positiva stämningar inom Djurgårdsfamiljen. Efter en minst sagt trött höst står vi nu här med nya tränare med en spelidé som verkligen imponerat hittills, spännande nyförvärv i Buya, Astrit, PK, Aslak och Adam, en riktigt fin förköpssiffra till premiären och en derbyseger mot Hammarby i bagaget. Det har varit bra stämning under cupmatcherna, både från Sofia och Slaktis, och med ett gäng vardagsmatcher i inledningen av Allsvenskan finns alla förutsättningar för både höga publiksiffror och en riktigt grym stämning!

Nu är det dags att vi alla gör vårt yttersta för att fylla Stockholmsarenan i premiären likt vi gjorde för två år sedan i Kim Källströms comeback. Tyvärr blev den matchen, precis som många andra stormatcher de senaste åren, ett rejält antiklimax då Sirius (med våra nuvarande tränare vid rodret) rullade ut oss ordentligt på konstgräset. Förhoppningsvis kan vi den här gången gå ut och visa att Stockholmsarenan är vår borg, som våra tränare har pratat om i intervjuer, för när vi i publiken hamnar i symbios med spelarna så kan vi bära fram dem till stordåd.

Den största ljusglimten under förra året var cupfinalen. Minns tillbaka på stämningen innan, under och efter matchen. Det är så det ska vara varje gång vi lirar en stormatch på hemmaplan. Det ska vara blåränder överallt, på pubar och i anslutning till arenan. Läktarna ska vara fulla långt innan matchstart. Det ska vara en elektrisk stämning. Sjung för gamla Djurgår’n ska eka när spelarna kommer in på plan och det ska vara ett sådant tryck att man inte hör sin egen röst när man stämmer upp i sång. Man ska känna att man är en del av någonting mycket större och att det inte finns någonting som är omöjligt när alla i Djurgårdsfamiljen väl bestämmer sig. Vi vet alla att vi har detta i oss, vi måste bara plocka fram den här 100%-iga inställningen vid fler tillfällen så vi får uppleva fler läktarfester likt cupfinalen framöver.

En hemmapremiär ska egentligen alltid vara slutsåld långt i förväg, men vi har en bit att vandra tills dess att det är en självklarhet för alla djurgårdare att dyka upp på premiären oavsett vad. Fram tills dess är det upp till oss i ”kärnan” att tillsammans hjälpa till att haussa matchen så bra vi kan på sociala medier och till vänner, familj och kollegor.

Vi har redan sålt nästan 16 000 biljetter till hemmapremiären vilket är riktigt bra med 10 dagar kvar. Men det är nu vi ska lägga in nästa växel. Sofialäktaren är snart helt full, det är bara några hundra biljetter kvar på nedre och övre etage. Detta borgar för en riktigt bra stämning för det är faktiskt få matcher som inte har varit derbyn där vi har haft en klack både på Sofia nedre och övre. Slaktis verkar också ha fått en nytändning. Så det finns alla förutsättningar för att premiären ska bli en riktigt grym upplevelse!

Köp biljett om ni inte redan har det och hetsa alla ni känner att göra samma sak! Djurgårdens IF ser bättre ut än på länge och Djurgårdsfamiljen är både taggade och revanschlystna efter förra året. Nu sluter vi upp på Stockholmsarenan och skapar en hemmapremiär värdig Stockholms Stolthet!

/@DIF_Vasterort