Det är ishockey och fotboll – och Djurgår'n är vår grej!

Dela gärna!

I och med Färjestads seger mot HV71 på onsdagskvällen står det klart att vi möter just Färjestad i SM-semifinalen. Det står därmed också klart att vi kommer att spela vår första hemmamatch mot dem på måndag den 8 april 19.00 på Hovet. Alltså exakt samtidigt som det är dags för bortapremiär i Allsvenskan mot Örebro, dit vi är på väg att fylla vår fjärde buss.

Det är givetvis sjukt olyckligt att Djurgårdare ska behöva tvingas välja mellan en semifinal på Hovet och en bortapremiär, även om det är något av ett angenämt problem som supporter till en förening med herr- och damlag i högsta serien i Sveriges två största lagidrotter. Lyckligtvis är detta den enda krocken mellan fotbollen och en hemmamatch i hockeyn oavsett hur långt vi går i slutspelet. Till skillnad från fjolårets starka reaktioner mot krocken mellan första kvartsfinalen i hockeyn och semifinalen i Svenska cupen mot Gnaget är det dock två redan spikade matchdatum det handlar om denna gång och det är därför svårt att anpassa schemat för någon av sporterna.

Därför vill vi skicka dessa uppmaningar till alla Djurgårdare på måndag:

  • Gör ditt eget val av vad du helst lägger tiden och kraften på att göra – köp biljett till hockeyn eller åk till Örebro!
  • Respektera att alla Djurgårdare gör sitt val och det som den själv anser är det rätta, alla som stöttar DIF på plats är hjältar oavsett sport.
  • Oavsett vad du väljer mellan Hovet och Behrn Arena – stöd Djurgår’n på plats! Välj inte tv-soffan bara för att matcherna spelas samtidigt.
  • Har du köpt biljett till Behrn Arena men väljer hockeyn? Se till att din matchbiljett används! Har du säsongskort på Hovet men väljer fotbollen? Se till att ditt säsongskort används!
  • SJUNG FÖR DJURGÅR’N!

Det är ishockey och fotboll, och Djurgår’n är vår grej!

/Järnkaminerna Stockholm