Derbykrönika: Vänd frustrationen till taggning och energi!

Dela gärna!

På söndag möter vi vår stora ärkerival Solna aik i ett hemmaderby där enormt mycket står på spel.

Efter en väldigt bra start på säsongen har vi nu tre raka utan seger och det är hög tid att studsa tillbaka. Det har varit mycket skador och rotation i backlinjen vilket har hämmat oss så för att återigen etablera oss i toppen av tabellen och få lite självförtroende inför fortsättningen så behöver vi verkligen en trepoängare.

På andra sidan står vår eviga ärkerival, själva antitesen till oss själva. Det är oasen mot asen. Ljuset mot mörkret. Djurgårdens IF mot Solna aik.

Vi har byggt upp vår rivalitet i över hundra år och det finns ingen rivalitet i Sverige som ens kommer i närheten av denna.

Efter förlusten mot bajen märkte man snabbt hur tongångarna på sociala medier och forum blivit negativa. Det är nu vi ska vända all frustration och irritation till taggning och energi. För det är dags för ett trendbrott!

Både vi och våra motståndare står vid ett vägskäl och den här gången är det vi som ska ta chansen att haka på i toppen och lämna kvar Solna aik längre ner i tabellen i ett krisläge med deras mått mätt.

Det är vi som ska attackera både på plan och på läktarna. Nu spelar vi på hemmaplan med en stor revanschlusta efter senaste derbyt och matchen mot Helsingborg så det finns ingen anledning tvivla – låt oss bara gå ut och köra!

Ska vi vinna på söndag krävs det att både spelarna och vi på läktarna verkligen tror på att vi kan vinna. Det är så enormt mycket psykologi inblandat i såna här matcher och då det är vi supportrar som ÄR DIF så är det också vi som måste gå före och visa för spelarna att vi inte känner någon rädsla eller oro, att vi tror på oss själva och att även om det går emot på plan så kommer vi bara att fortsätta att pumpa på från läktarhåll.

Släpp all nervositet. Vänd all frustration till taggning och visa med sång och stöd på måndag att vi har kommit dit för att besegra vår stora ärkefiende. Kan vi förmedla denna känsla och energi ner till våra spelare på planen så är nog mycket vunnet. Man måste våga för att vinna, det gäller både spelarna och alla på läktarna.

Knyt näven i fickan och förträng all ångest och nervositet så krossar vi Gnaget tillsammans på söndag!

/@DIF_Vasterort