Björn Eriksson har förbrukat idrottens förtroende

Dela gärna!

På torsdagen uppmanade vi styrelserna i DIF Fotboll och DIF Hockey att genom Svenska Fotbollförbundet och Svenska Ishockeyförbundet verka för att Björn Eriksson ska röstas bort från posten som ordförande för Riksidrottsförbundet.

Anledningen till detta är att Eriksson gått förbi fotbollsrörelsen och tagit egna initiativ tillsammans med polisen med en egen agenda. Detta har gått att läsa om under onsdagen i en granskning av Expressen.

Björn Eriksson har genom sitt agerande tagit fotbollen som gisslan och riskerat säkerheten för supportrar, våra klubbar och enskilda funktionärer runtom i Sverige för egen vinning och profit för den bransch han haft en aktiv och betydelsefull lobbyistroll i. Han har dessutom gått bakom ryggen på den framgångsrika samverkan som funnits mellan SEF, SvFF, klubbarna och myndigheterna.

Vi uppmanar andra medlemmar i DIF Fotboll, DIF Hockey eller landets övriga idrottsföreningar, att kontakta respektive styrelse med samma uppmaning – att verka för att Björn Eriksson avsätts.

Vi kommer också framöver ta kontakt med övriga DIF-föreningars styrelse i denna fråga.

Järnkaminernas styrelse