Kris i Reseklubben – vi behöver DIN hjälp!

Dela gärna!

Rubriken kanske är lite överdriven men ändå inte och nedan så skall jag förklara varför.

Järnkaminerna har idag över 5000 medlemmar, nästintill fler än någonsin som förväntar sig service och aktiviteter i föreningens namn.

Ett tjugotal medlemmar förstår grejen med att föreningen aldrig är starkare än sin svagaste länk och erbjuder sin hjälp vid föreningens olika aktiviteter såsom att sälja souvenirer, vara bussvärdar vid bortaresorna och vara funktionärer vid av föreningen andra anordnade aktiviteter.

Det är ingen underdrift att säga att vi skulle behöva blir många fler som roddar med dom olika aktiviteterna för att kunna bibehålla föreningens höga kvalitet.

Reseklubben är ett sådant område där det just faktiskt är kris, till Malmö borta exempelvis har vi inte någon som kan ställa upp som värd för tillfället men väl ganska mycket folk som vill åka med Järnkaminerna till matchen.

Bussvärdar är något som både vi själva och bussbolaget kräver för att hålla koll på bussen och bussens resenärer. Har vi inte någon som styr lite så visar erfarenheten tyvärr att städräkningar och även skadegörelse riskerar att bli ganska omfattande.

Många tror att hjälpa till som bussvärd innebär att man skriver på ett kontrakt att hjälpa till som värdar för många år framöver eller att man ska agera ordningsvakt på bussarna/tågen och så är inte riktigt fallet även om man måste va skärpt och ha koll.

För att vara bussvärd krävs följande:

  • Att man kan sätta upp sopsäckar så resenärerna kan slänga skräp och (urdruckna!) burkar i. Man ska även kunna byta dom vid behov vilket är extremt enkelt.
  • Via högtalarsystemet informera om dagens resa, matstopp, var bussen kommer befinna sig när man ska åka hem osv. Observera för den som är nervös så står ni inte på Wembley Stadium inför 80 000 personer utan bland vänner så det är varken avancerat, svårt eller pinsamt.
  • Ha kontakt med chauffören och planera matstopp, kisspauser med mera.
  • Hålla koll genom att då och då gå runt i bussen och kolla så alla mår bra och har kul. Även kunna agera om någon form av incident (väldigt sällsynt) skulle uppstå.

Som bussvärd får du:

  • Det är självklart tillåtet att dricka något svalkande, men du måste kunna ha koll på bussen och dess resenärer så drick med måtta.
  • Självklart går du in gratis på matchen som bussvärd.
  • Självklart åker du med på resan gratis som bussvärd.
  • Vi försöker även göra en eller ett par aktiviteter utanför matcherna för att stärka sammanhållningen i gruppen.

Inte så svårt va?

För att kunna motsvara det alltmer ökade intresset så måste vi få in fler värdar som hjälper oss, det är både ett kul sätt att hjälpa JK på samtidigt som du bidrar till att fler Djurgårdare kan se matchen på plats.

Passar perfekt för kompisgänget exempelvis där några är bussvärdar ena matchen, några den andra och så vidare.

Som jag skrev inledningsvis så skriver man inte på något kontrakt eller dylikt, men vi från reseklubbens sida vore väldigt glada om vi fick in många fler som vill hjälpa till på lite mer regelbunden basis.

Är du intresserad av att vara bussvärd så anmäl dig nedan eller mejla till [email protected] nu!

Joel Andersson , ansvarig för Järnkaminernas Reseklubb