Dags för lottning till Kaknäscupen 2019!

Dela gärna!

Det är snart bara en vecka kvar till årets upplaga av Kaknäscupen på DIF:s träningsanläggning.

I år är det 14 lag som ska göra upp om den åtråvärda pokalen, vilket innebär att vi får två grupper med fyra lag och två grupper med tre lag. Lagen har inför lottningen delats in i fyra seedningsgrupper baserat på bland annat tidigare resultat och antal år i cupen.

Lottningen äger rum på lördag den 11 augusti live från Open air-samlingen inför DIF-Sirius. Håll utkik på JK:s och DIFpoddens sociala kanaler.

Lottningen går till så lagen från varje pott dras en efter en. Det första laget som dras hamnar i grupp A, därefter B och så vidare. Det innebär alltså att grupp C och D endast kommer ha tre lag som deltar.

Seedningsgrupper

Pott 1
DIF Haninge
DIF Sumpan
Ultra Caos Stockholm
En liten bit av Polen

Pott 2
Caos Kids
Långa Gatan Stockholm
DIF Rönninge-Salem
4.25 Sthlm

Pott 3
FK Boris
Petterssons maskiner
Barefoot
DIFSCO

Pott 4
Pa Djurgår’n
Djurgårdsfamiljen Västerort

ALL INFO OM KAKNÄSCUPEN

Här är allt du som ska spela eller titta på behöver veta inför 2019 års upplaga av Kaknäscupen på Kaknäs IP, lördagen den 17 augusti.

OBS! Det finns INTE möjlighet att parkera på Kaknäs IP. Parkera på betalparkeringen vid Kaknästornet och gå, om du inte åker kollektivt. Bilar som eventuellt parkerar vid sidan av vägen bredvid Kaknäs kan med stor sannolikhet få böter. OBS!

FÖR ER SOM SKA SPELA

Vi vill att alla lag är på plats senast 10.30 för anmälan i sekretariatet. Kom ihåg att alla som ska spela måste vara medlemmar i Järnkaminerna 2019. Om man inte har fått hem sitt medlemskort skriver man ut sin bekräftelse på bokat medlemskap eller visar upp i mobilen.

Upplägget på turneringen är följande:

– Det är sjumanna-fotboll med speltiden 1×15 minuter.
– Underlaget är konstgräs.
– Det finns tre spelplaner som kommer att utnyttjas till max under gruppspelet. –
– Det blir åtta matchtider med tre matcher som spelas
samtidigt.
– Vi har 14 lag uppdelat i fyra grupper med fyra respektive tre lag i varje grupp.
– Ettan och tvåan i varje grupp går vidare till kvartsfinal.
– Första matchen börjar 11.00 och hela turneringen beräknas vara slut cirka 16.00. (Exakta spelschemat kommer efter lottningen)
– Utöver själva turneringen kommer det också vara en bonusturnering i pausen mellan gruppspel och slutspel där en representant från varje lag tävlar i straffsparkar mot Tommi Vaiho.

FÖR ER SOM SKA VARA PUBLIK:

Vi hoppas även få besök av många fler Djurgårdare än bara de som spelar. Förutom att se fotboll av mycket skiftande kvalitet kan du på Kaknäscupen:

* Äta och dricka gott. Järnkaminerna serverar hamburgare, grillkorv och olika alternativ av iskalla drycker för såväl vuxna som barn.

OBS! Alla intäkter från försäljningen av mat och dryck går till att betala kostnaderna för Kaknäscupen.

* Bli medlem i Järnkaminerna, köpa souvenirer, skriva upp dig på kommande JK-­resor.

* Umgås med djurgårdare, helt enkelt. Det blir knappast bättre.

Vi vill också påpeka att skräp ska slängas sopsäckar/papperskorgar. Allt som ligger på marken måste andra djurgårdare plocka upp efter turneringen, så släng skräpet där det hör hemma.

Väl mött på Kaknäs IP!