Ni kan inte rubba oss

Dela gärna!

Det var upplagt för en av de bättre upplagorna av Kaknäscupen på länge. Antalet lag var nästan det maximala, solen sken trots väderrapporterna och stämningen var god ute på Kaknäs IP.

Som de flesta säkert sett och läst sig till blev cupen strax före starten attackerad av ett 40-tal maskerade och i flera fall beväpnade bajare. En attack mot en supporterförenings arrangemang, något som vi alltid ansett och fortfarande anser ska vara fredat. Det är helt galet att vi i framtiden kommer behöva ha ett “säkerhetstänk” runt en turnering som Kaknäscupen.

Vi vill att Kaknäscupen ska vara ett evenemang där man tar med sig hela familjen och njuter av halvdålig fotboll tillsammans i solen, oavsett vilken sektion på matcherna man brukar stå eller sitta på. Vi hade också satsat extra hårt på just det inför årets cup, och det var fler både små och stora barn på plats detta år.

När lugnet lagt sig över Kaknäs IP igen var klockan närmare planerad start för turneringen. Även om vissa åskådare var rädda och oroliga var alla på plats överens om att vi skulle genomföra hela turneringen precis så bra som det var planerat. Vi samlade ihop lagledarna för ett snabbt möte och alla 15 lagledare samt vi som arrangör sa direkt: Vi kör – det här ska inte få stoppa oss.

Cupen drog igång som planerat runt 11-tiden, en halvtimme efter attacken. Det blev också en av de bättre upplagorna vi haft av Kaknäscupen, den bästa på mycket länge. Stämningen på planerna var god, spelet var respektfullt och till slut hade vi sålt slut allt i vår servering. Vid 14.00 kom Tommi Vaiho och Marcus Danielson förbi och straffturneringen på Tommi Vaiho som varje lag fick delta i var ett mycket uppskattat inslag hos deltagare och publik. Slutspelet bjöd på jämna och välspelade matcher, skrällar och favoriter som höll för trycket.

DIF Haninge stod som välförtjänta segrare även detta år men att man mötte Barefoot i finalen hade nog få trott på förhand, det var ett riktigt stolt silverlag som stod upp bra i finalen men förlorade med 0-2 mot de regerande mästarna.

Summa summarum genomfördes Kaknäscupen 2019 på ett fantastiskt sätt – inget eller inga kan stoppa Djurgårdsfamiljen.

Ungefär samtidigt som slutspelet drog igång ute på Kaknäs passerade vi också vårt medlemsrekord från ifjol på 5263. Vi är återigen fler järnkaminer än någonsin tidigare, vi är Stockholms största supporterförening och vi fortsätter bara att växa när andra tappar mark runtom i landet. Medlemsrekordet blev något mer än bara det just denna lördag. Det blev en symbol för en Djurgårdsfamilj som aldrig viker ner sig.

Det där tar vi med oss redan på måndagens match mot AFC i Allsvenskan och alla spännande och grymma Djurgårdsaktiviteter som återstår det här året.

Ni kan inte rubba oss.

Styrelsen Järnkaminerna Stockholm

Till sist: Ett stort tack till alla våra funktionärer, alla deltagare i Kaknäscupen och all publik ute på Kaknäs IP. Tack också till DIF Fotbolls personal för hjälp och stöttning i samband med cupen och till Event för alla för hjälp med arrangemanget.