Tre matcher som kan avgöra säsongen – låt oss visa att vi är svårstoppade!

Dela gärna!

Djurgårdare,

Visst känns det för jävla skönt att vi äntligen är tillbaka där vi hör hemma i toppen av tabellen? Vi har en spännande toppstrid att se fram emot i höst. Sofialäktaren har varit utsåld tre matcher på raken och det har varit en riktigt härlig stämning. Bosse landade en efterlängtad anfallsvärvning precis innan transferfönstret stängde. Det mesta går åt rätt håll med andra ord och efter några tunga år gäller det nu att vi njuter ordentligt.

Men samtidigt gäller det att vi inser allvaret i situationen och att vi inte kan slå oss till ro. Vi måste fortsätta att stötta spelarna och skapa en bra inramning i match efter match. För att de ska känna att vi står bakom dem. För att de ska känna att vi vill det här minst lika mycket som dem. För att de ska få den där extra energin så att de tar den där extra löpningen och vinner den där 50/50-närkampen.

Närmast i tiden så står vi inför tre stora utmaningar:

  • Först så gäller det att vi och spelarna gör det som kan förväntas av oss, det vill säga slår AFC Eskilstuna hemma på måndag. Här ligger utmaningen i att skapa en minst lika bra inramning som senast mot Sirius så att spelarna verkligen känner att det här inte är någon lunkmatch utan det är en match på liv och död i guldstriden mot vår ärkefiende. Varken vi eller spelarna får gå in med inställningen att “det ordnar sig” utan det är hundraprocentig inställning som gäller både på plan och läktare!
  • Efter AFC-matchen möter vi MFF borta söndagen den 25 augusti i en toppmatch mot laget som dominerat på 2010-talet med en överlägsen ekonomi och truppbredd. Över 1700 biljetter är sålda till vår bortasektion så det lär bli en bit över 2000 Djurgårdare på plats nere i Malmö, riktigt imponerande! Vi uppmanar alla som har möjlighet att åka ner till Malmö för att stötta Djurgår’n i den tuffa bortamatchen!
  • Sedan väntar ett av de hetaste derbyna under 2000-talet mot vår ärkefiende från Solna, söndagen den 1 september. Betydelsen av den här matchen går knappast att underskatta. Det är matchen som kan avgöra om guldet hamnar i Solna eller Stockholm. Aik har hemmaplan och just därför är det av yttersta vikt att alla Djurgårdare går man ur huse och köper biljett till den södra kortsidan för att tillsammans skapa en blå mur i tre etage som fullständigt kör över gnagarna på läktarna. Aik kommer att vara i numerärt överläge och de kommer att vara favoriter i form av regerande mästare och hemmaplan. Men våra spelare har i år visat upp både ett riktigt fint och stabilt spel samt en klanderfri inställning i match efter match, och om vi på läktarna verkligen kraftsamlar vilket vi har gjort många gånger tidigare så finns alla möjligheter att till slut stå där som segrare.

De kommande veckorna blir otroligt avgörande gör den fortsatta toppstriden. Vi vet hur svårstoppade vi är när vi blir ett med spelarna och tillsammans krigar och nöter ner motståndarna. Låt oss göra allt i vår makt för att Djurgår´n ska gå segrande ur dessa tre matcher!

ALLT FÖR DJURGÅR’N!

Köp biljett till DIF-AFC här

Köp biljett till bortasektionen på Malmö-DIF här

Köp biljett till södra i derbyt här